Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κινδυνεύει να εξαφανισθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

Με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής λέει πικρές αλήθειες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θέτει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προ των ευθυνών της. 


Αναφέρει ότι η εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ) είχε ελάχιστη -ή καθόλου- συμμετοχή στους διαγωνισμούς της τελευταίας εικοσαετίας των ευρωπαϊκών και νατοϊκών Οργανισμών Άμυνας και Ασφάλειας (EDA-NSPA-NAPMA-NCIA-UN-FRONTEX-ESA κ.λπ.), γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να είναι πρακτικά αδύνατον εταιρείες της ΕΑΒΙ να συμμετάσχουν με αξιώσεις στους σχετικούς διαγωνισμούς. Τις περισσότερες δε φορές, οι ελληνικές εταιρείες αδυνατούν ακόμα και να συμπληρώσουν τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής. 

Κατά τον ΣΕΚΠΥ, η μοναδική ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη λύση για τη συμμετοχή της ΕΑΒΙ σε όλους τους παραπάνω οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της NCIA, είναι η επιδίωξη συμμετοχής της ως «συνεργάτης-υποκατασκευαστής» είτε μεγάλων οίκων του εξωτερικού είτε μεγάλων κοινοπραξιών. Για να γίνει, δε, αυτό στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα πρέπει να συνεργαστούν οργανωμένα οι κρατικοί φορείς (υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ένοπλες Δυνάμεις) μαζί με τους ιδιωτικούς φορείς (ΣΕΚΠΥ, ΕΑΒΙ). 

Και άρα στο πλαίσιο αυτό προτείνει ο κ. Ροζολής τη σύσταση, άμεσα, σχετικής ομάδας εργασίας με έναν και μοναδικό σκοπό: «Την επιτυχή παρουσία και συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στις διαδικασίες προμηθειών υλικών και υπηρεσιών των Διεθνών Οργανισμών Άμυνας και Ασφάλειας στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας». Η ομάδα αυτή, έχοντας εκπροσώπους από όλους τους φορείς, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα έχει θεσμική, συνεχή και μακρόχρονη παρουσία και είναι σίγουρο ότι θα φέρει αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο. Όλες οι άλλες χώρες λίγο-πολύ το έχουν καταφέρει, γιατί όχι και εμείς; Ακούνε οι αρμόδιοι; 

το παρον

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου