Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα...Μεσίστιες κυματίζουν από την ώρα που έγινε γνωστός, ο θανάσιμος τραυματισμός του 43χρονου αστυνομικού, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, εν ώρα υπηρεσίας, οι σημαίες στις Αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας.
Θρηνούμε για την απώλεια ενός ακόμη Αστυνομικού ο οποίος πλήρωσε την υπηρεσιακή του προσήλωση με την ίδια του τη ζωή.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Καλό ταξίδι  συνάδελφε …… 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκφράζει την λύπη της για τον άδικο χαμό του Ηλία. Ημέρα πένθους και οδύνης η σημερινή, για την απώλεια ενός συναδέλφου που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες , το δύσβατο της περιοχής, την οικονομική και ψυχολογική ένδεια και τον ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και φιλότιμο. 
Φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί. Ηθικός αυτουργός η Ελληνική Πολιτεία, καθώς εγκατέλειψε τους αστυνομικούς και την Ελληνοαλβανική μεθόριο στο έλεος κάθε εγκληματία, χωρίς τον στοιχειώδη εξοπλισμό, χωρίς οχήματα, κι επέτρεψε τη διάλυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης.
Για όλα αυτά φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε εδώ και χρόνια , ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαζόταν να πληρωθεί με αίμα όλη αυτή η αδιαφορία.  Δυστυχώς οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο. Καλούμε τη Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να επαναπροσδιορίσει την στάση της απέναντι στις Υπηρεσίες των ακριτικών περιοχών, να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στις ανάγκες των πολιτών για αστυνόμευση και προστασία των συνόρων, καθώς επίσης και στις ανάγκες των συναδέλφων για ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης.  Να σταματήσει να κωφεύει στα προβλήματα που η ίδια με την στάση της  και με τις παραλείψεις της δημιούργησε.
Ευχόμαστε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να σταθεί δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου, όπως δικαιούται η οικογένεια ενός ανθρώπου που για την προστασία του πολίτη έβαλε τη ζωή του σε δεύτερη μοίρα,   ενός   ή ρ ω α.
Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα...
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την απροσδόκητη απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, τη στιγμή που με δυο άλλους συναδέλφους επιχειρούσε επικίνδυνη αποστολή στα ορεινά του Βροντερού Φλώρινας, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους για την πάταξη της διασυνοριακής εγκληματικότητας και την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.
Δυστυχώς, θρηνούμε τον τρίτο συνάδελφό μας -θύμα στο βωμό του καθήκοντος από την αρχή του χρόνου- χωρίς να έχουν εξαχθεί εκ μέρους της πολιτείας τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε ο αστυνομικός να μη βαδίζει καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού, προτάσσοντας ανυπεράσπιστος τα στήθη του σε επικίνδυνους εγκληματίες και υπονομευτές της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Καλούμε τα αρμόδια υπηρεσιακά και κυβερνητικά όργανα, επιτέλους, να αντιμετωπίσουν σθεναρά το έλλειμμα ασφαλείας που βιώνει ο ίδιος ο αστυνομικός στην επικίνδυνη γι' αυτόν «καθημερινότητα». Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα.
Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας, ευχόμενοι να αντέξει τη δυσβάσταχτη απώλεια του άξιου μέλους της -οικογενειάρχη, πατέρα και συναδέλφου μας Ηλία και να δει μαζί με εμάς να δικαιώνονται κάποτε οι αγώνες μας, αγώνες και του ίδιου του συναδέλφου μας για μια αστυνομία που θα σέβεται πάνω από όλα τα παιδιά της.

http://www.poasy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου