Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το παραμύθι για το δήθεν πατρικό του Κεμάλ συνεχίζεται

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, τίποτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οδού Αποστόλου Παύλου που να μαρτυρεί ότι είναι το πατρικό σπίτι του Κεμάλ.

 Ενώ και οι Τούρκοι γνωρίζουν, όπως θα φανεί παρακάτω, ότι δεν γεννήθηκε ο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, εδώ για απροσδιόριστους επισήμως λόγους, αλλά πλήρως κατανοητούς, εξακολουθούμε να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία γεμίζει τα Βαλκάνια με «σπίτια του Κεμάλ»
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι από το πατρικό σπίτι του Κεμάλ στα Σκόπια. Τώρα, ο πατέρας του που ήταν Αλβανός, εξισλαμισθείς Εβραίος, πώς βρέθηκε στα Σκόπια, προφανώς με τον ίδιο τρόπο που βρέθηκε ότι γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το επισημοποίησαν οι άρχοντες της πόλης και η ελληνική πολιτεία δια του κ. Γεροντόπουλου.
Μεταφέρω αυτούσιο το δημοσίευμα -και την φωτογραφία- του TRT, του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, όπως δημοσιεύθηκε προ δύο ετών:
«Υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο μεταξύ της Τουρκίας και της Μακεδονίας σχετικά με το σχέδιο. Τα σπίτια του παππού του Mustafa Kemal Atatürk, Hafız Ahmet Efendi και του γιου του Ali Rıza Efendi που βρίσκονται στην πόλη Κεντρική Ζούπα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα κατασκευαστούν εκ νέου από τη Διεθνή Τουρκική Υπηρεσία για Συνεργασία και Ανάπτυξη TİKA.
Τα σπίτια μνημεία αναμένεται να ανεγερθούν στο Taşlı Mahalle του χωριού Kocacık που υπάγεται στη Κεντρική Ζούπα. Το σχέδιο ετοιμάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του αφού μελετήθηκαν τα εικονικά και γραπτά έγγραφα του 19ου αιώνα του χωριού Kocacık και των γύρο χωριών.
Υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο όσον αφορά τα σχέδια των νέων σπιτιών μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της TİKA και της Δήμου της Κεντρικής Ζούπα».
Διαβάστε τώρα τι έγραψε για τα εγκαίνια (;) η τουρκική εφημερίδα Radikal, όπως μετέφερε το pentapostagma: Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και με άρθρο του δημοσιογράφου, Deniz Zeyrek, τίποτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οδού Αποστόλου Παύλου που να μαρτυρεί ότι είναι το πατρικό σπίτι του Κεμάλ.
Ακόμα και τα υποτιθέμενα προσωπικά αντικείμενα του Τούρκου ηγέτη και ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, έχουν μεταφερθεί με «ειδικές» αποστολές στο σπίτι της οδού αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, από την πόλη Kocaeli κοντά στην Νίκαια.
Στα «προσωπικά» αυτά αντικείμενα περιλαμβάνονται όλες οι ενδυμασίες του Κεμάλ, (χαρακτηριστικό είναι όπως αποκάλυψαν και τουρκικά βίντεο ότι τα ρούχα του Κεμάλ είναι από...σύγχρονες τουρκικές επώνυμες μάρκες), τα οικιακά σκεύη που υποτίθεται πως χρησιμοποιούσε, δηλαδή πιάτα, κουτάλια, πιρούνια, ακόμα και τα φλιτζάνια του καφέ, καθώς και όλες οι προσωπικές φωτογραφίες που κοσμούσαν την υποτιθέμενη πατρική οικία του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
Ακόμα και τα έπιπλα, δηλαδή κρεβάτια και το υποτιθέμενο κάθισμα του Κεμάλ, έχουν μεταφερθεί από την Αδριανούπολη. Ο ίδιος ο Τούρκος δημοσιογράφος που βρέθηκε στα εγκαίνια μαζί με τον βουλευτή Κωνσταντινούπολης του κόμματος του Ερντογάν, Metin Külünk, ομολόγησαν απογοητευμένοι ότι δεν τους έδωσε καμία αίσθηση και ούτε υπάρχει και ιστορική κατοχύρωση ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια του ο Κεμάλ. Για την όλη δε παράσταση των εγκαινίων την κατέκριναν έντονα σαν άσχετη με την ιστορική πραγματικότητα.
Αυτά από τους Τούρκους. Οι δικοί μας όμως επιμένουν, ενώ είναι πασίγνωστο ότι γεννήθηκε στον οικισμό Χρυσαυγή της περιφέρειας Λαγκαδά, και πως εδώ ήταν το σπίτι της θείας του. Μάλιστα δε, το σπίτι είναι το μικρό πίσω, ενώ αυτό που στεγάζεται το τουρκικό Προξενείο και το παρουσιάζουν σαν το γεννητήριο του Κεμάλ, ανήκε σε κάποιον Έλληνα ονόματι Ζωγράφου.

Κλείνοντας, παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα από την οργίλη -δικαιολογημένα- καταγγελτήρια ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομποσπονδίας Ελλάδας, υπογραφόμενη από τον πρόεδρο κ. Γ. Παρχαρίδη, καθηγητή ιατρικής του Α.Π.Θ.:
«Σε μια πρωτοφανή ένδειξη ραγιαδισμού και Μιθριδατισμού Yφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλοι Έλληνες αξιωματούχοι παρέστησαν σε εκδήλωση εγκαινίων "Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ'' την επομένη της μεγάλης Πανορθόδοξης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην κατοικία που ψευδώς αναφέρεται ως "λίκνο του Μουσταφά Κεμάλ.
» Η ομιλία του Έλληνα αξιωματούχου κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας αν δεν τα υπερέβην καθώς εξύμνησε δημοσία άνδρα ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, Αρμενίων και Ασσυρίων.
» Η ύβρις έφτασε στο σημείο, να αναφέρεται η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη ως "Ισταμπούλ"στην Ελληνική εκδοχή του μηνύματος που ήταν αναρτημένο στο βήμα από το οποίο μίλησε ο Έλληνας Υφυπουργός.
(…) » Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκώφευσε απελπιστικά στις προειδοποιήσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε Τζαμί.
Προσέτρεξε όμως με ανώτερο στέλεχος του στην Κεμαλικής έμπνευσης και αισθητικής, παρωδία εγκαινίων σε χώρο που δεσπόζει μάλιστα κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ Μουσταφά καθώς και εικόνες, χάρτες και φωτογραφίες από την παραστρατιωτική του δράση εναντίον των Ελλήνων για την οποία καταδικάστηκε από Συμμαχικό δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη.
» Το πνεύμα "Ρεπούση" έχει διαποτίσει καθώς φαίνεται την Ελλαδική πολιτική τάξη σε βαθμό που κορυφαίοι αξιωματούχοι να σύρονται σε ανθελληνικές εορτές Μίσους και τιμής σε σφαγείς Ελλήνων».
Ο Μακεδών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου