Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΑΟ!! Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ήπειρο!



Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα. 

Παραστρατιωτικές ομάδες και δημοτικούς υπαλλήλους της Πρεμέτης στην Βόρειο Ήπειρο, καταγγέλλουν για βιαιοπραγίες εις βάρος τους οι ορθόδοξοι κληρικοί της περιοχής.
Σε ανακοίνωση τους, οι κληρικοί κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, ιεροσυλίες και υφαρπαγή εκκλησιαστικών σκευών από πλευράς των αντιφρονούντων που απαγόρευσαν σε πιστούς να μπουν στον χώρο της Εκκλησίας για να προσευχηθούν. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σήμερα, στην Πρεμετή, η Ορθόδοξος Κοινότητα έγινε μάρτυρας και θύμα της πλέον βάναυσης παραβίασης κάθε έννοιας περί δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά αυτού της ελεύθερης άσκησης της πίστεως όπως είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα καθώς και των στοιχειωδών συνθηκών που θα πρέπει να διασφαλίζονται στα πλαίσια της ισοπολιτείας.

Απ’ το πρωί σήμερα, Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Πάσχα του Καλοκαιριού, ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής), με πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική υπόθεση, άσκησαν ποικιλόμορφη βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής. 

Όλη η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των πιστών της Ενορίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή και διαμαρτύρεται διότι σήμερα:
- με τρόπο βάρβαρο κτυπήθηκαν οι ιερείς της πόλεως αυτής

- παρεμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στο Ναό τους και να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα

- αρπάχτηκαν αντικείμενα αυτού του ναού με πρόσχημα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ωστόσο έχουν παραγραφεί

- συνέβησαν πράξεις ιεροσυλίας καθώς βάνδαλοι έβαλαν χέρι επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κλπ.

- δυνάμεις σκοτεινές επικαλούμενες δήθεν δικονομικές διαδικασίες στην ουσία επιδιώκουν να απομακρύνουν βίαια τους πιστούς απ’ τους λατρευτικούς τους χώρους και τα ιερά κτίσματα. 


Με ειδικό Νόμο η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει την Συμφωνία μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου προτεραιότητα δίνεται στην διασφάλιση της ελευθερίας πρόσβασης στους ιερούς χώρους και της εγγύησης των λατρευτικών συνάξεων.

Ανυψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας κι ταυτόχρονα εκφράζουμε την επιμονή μας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο ώστε το δικαίωμα μας ιδιοκτησίας και ελεύθερης χρήσης του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Παναγίας, να γίνει πλήρως σεβαστό. 

Απαιτούμε ώστε οι σκοτεινές δυνάμεις που κινούνται εκτός κάθε ελέγχου του κράτους δικαίου και του πνεύματος διαλλακτικότητας και κοινωνικής συνοχής και που διέπραξαν τα σημερινά βίαια επεισόδια, να πάρουν την απάντηση και τιμωρία όπως το αξίζουν απ’ το Νόμο.
 ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ



  
Κείμενο Dogma Newsdesk  
Φωτογραφίες aftonomi.gr

1 σχόλια: