Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

«Σφαλιάρα» από τη Βραζιλία μέσω ΔΝΤ, τι θα πούνε τώρα;;

Περιποιημένη σφαλιάρα στη χώρα μας, αλλά και σε όλους που παραμυθιάζονται προσπαθώντας να πείσουν τους αφελείς στη χώρα ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις στο πρόβλημα της Ελλάδας σε διάφορους «σωτήρες», μεταξύ των οποίων και οι χώρες των αποκαλούμενων ως BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), έριξαν οι Βραζιλιάνοι, καθώς για μια ακόμη φορά δεν συμφώνησαν στην εκταμίευση των χρημάτων (1,7 δισεκατομμύρια ευρώ) προς τη χώρα μας…

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιουλίου, χθες δηλαδή, όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έκανε αναφορά σε «χρηματοδοτικό κενό» για την Ελλάδα, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2014 και 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2015. Την αποκάλυψη για τη στάση της Βραζιλίας (και άλλων 10 χωρών της Λατινικής Αμερικής) την έκανε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα, λέγοντας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν μερικούς από τους χειρότερους φόβους της χώρας του…

Μιλώντας αυστηρότερα και από τον… Σόιμπλε, ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος άδειασε εντελώς την Ελλάδα, λέγοντας ότι η εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική σε κάθε διάσταση, αποκαλώντας τις προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ανάπτυξη ως υπεραισιόδοξες. Οι πιθανότητες να επιστραφούν τα χρήματα στο ΔΝΤ είναι επίφοβες αφού το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Ελλάδας από την Ευρώπη είναι υπαρκτό.

Πρακτικά, η Βραζιλία και άλλες χώρες που συνεισφέρουν όλο και περισσότερα στον προϋπολογισμό έχοντας αυξήσει θεαματικά την επιρροή τους, είναι ενοχλημένοι με την υποστήριξη στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι ευφυέστατοι στη χώρα μας αυτές ακριβώς τις χώρες τις προβάλλουν ως επιλογές «διάσωσης» και ζητούν χαλάρωση των μέτρων, τη στιγμή που οι «σωτήρες» μας κατηγορούν ότι δεν τα καταφέρνουμε σε αυτά που έχουμε αναλάβει να κάνουμε.

Πρόκειται για τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ που θεωρούν ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι κάτι σαν… φιλόπτωχο ταμείο και ότι πολλοί είναι έτοιμοι να «αγοράσουν» την επιχειρηματολογία μας, ενώ οι περισσότεροι αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι θα μας «εκτελούσαν» αρκεί να εξασφαλίσουν ότι θα έπαιρναν πίσω τα χρήματα που έχουν δανείσει και είναι κατανοητό. Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς, οι πλέον ανεγκέφαλοι, δημιουργούν προσδοκίες ότι όχι μόνο όλα θα γυρίσουν εκεί που ξέραμε, αλλά θα γίνουν και προσλήψεις στο δημόσιο, για να έρθει όπως πιστεύουν ανάπτυξη. Και είναι ακόμα εκτός… ευαγών ιδρυμάτων που σου φοράνε τις άσπρες μπλουζίτσες… για να κάνεις τον… Ναπολέοντα.

Επειδή έχει γεμίσει η χώρα πολιτικούς απατεώνες κάθε απόχρωσης (δεν εξαιρούνται διάφοροι από τα κυβερνητικά κόμματα), καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να λάβει ο καθένας μέτρα ασφαλείας για τον εαυτό του, καθώς η χώρα βαδίζει προς την άβυσσο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου