Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ''ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ''

Όταν η αθλήτρια του στίβου, Βούλα Παπαχρήστου, «πόσταρε» κάτι που θεωρήθηκε ως «ρατσιστικό», χάλασε ο κόσμος και επί μέρες πολλές βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει στα κανάλια, σε όλες τις ζώνες, διάφορους να φωνασκούν αγανακτισμένοι. Διακομματικά. Ο πέλεκυς έπεσε δυσανάλογα βαρύς πάνω στη νεαρή αθλήτρια. Για παραδειγματισμό των υπολοίπων, είπαν κάποιοι.
 
Τα ίδια συνέβησαν και με τον τότε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ο οποίος κατηγορήθηκε για ναζιστικό χαιρετισμό. Όσο κι αν φώναζε το παιδάκι ζητώντας συγνώμη, η αρνητική προδιάθεση ήταν δεδομένη και κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Επιχείρησαν να του κόψουν τη μπάλα χρησιμοποιώντας ένα παιδί για να δώσουν υποτίθεται κάποιοι δημοκρατικά διαπιστευτήρια και να προβληθούν… Περιθώριο να κάνει λάθος, ή μια επιπολαιότητα ένας νέος, κανένα, ανοχή μηδενική… Τις θέσεις μας και για τα δύο περιστατικά τις είχαμε ξεκαθαρίσει. Μέγιστη βλακεία, μην προσπαθείς να τους τελειώσεις όμως, νέα παιδιά είναι.



«Δημοκρατικός παράδεισος» η Ελλάδα, ίσως επίχαιραν κάποιοι. Κι έφτασε η ώρα για μια ακόμη αθλιότητα. Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλβανικής καταγωγής, εμφανίστηκε σε φωτογραφία με μπλούζα όπου πάνω του ήταν το σήμα του αιμοσταγούς UCK (αν δει κανείς και το τι γράφει μιλάει για Τσαμουριά η ανάρτηση και για Μακεδονία [εδώ μάλλον εννοεί την ΠΓΔΜ], ή κάνουμε λάθος πως λέει ότι είναι ήδη αλβανικές;), αυτού που σπονσονάρισε η αλήστου μνήμης Μαντλίν Όμπραϊτ και ο στρατηγός Κλαρκ του ΝΑΤΟ με κάθε τρόπο, για να βοηθήσει στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Της οργάνωσης που ενεπλάκη σε φρικαλεότητες και σε εγκλήματα πολέμου κάθε είδους και κάποιοι από αυτούς τους εγκληματίες, αποτελούν σήμερα την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου. Μέχρι σε σφαγές αιχμαλώτων για να τους πάρουν τα όργανα για μεταμοσχεύσεις ενεπλάκησαν. Αυτοί όμως ήταν «καλοί εγκληματίες», όπως σήμερα πολλοί δεν βλέπουν τα κομμένα κεφάλια από τους μαχητές της Αλ Νούσρα και των Τσετσένων ισλαμιστών στη Συρία.

Παρακλάδια του UCK απειλούν να αιματοκυλήσουν και την Ελλάδα, «απελευθερώνοντας αλβανικά κατεχόμενα εδάφη». Και μην ακούσουμε ότι αυτοί είναι «γραφικοί» και όχι εγκληματίες. Η γραφικότητα και η βλακεία δεν αποτελούν χαρακτηριστικό των δυο πρώτων νεαρών, αλλά μόνο του τρίτου, τον οποίο θέλαμε να φορέσει και τη φανέλα της εθνικής ομάδας; Ως που θα φτάσει το εθνικό μας αυτομαστίγωμα;

Τι συνέβη σε όλους τους ευαίσθητους; Που είναι τα κόμματα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που έβγαζαν καταγγελτικές ανακοινώσεις για τις δυο πρώτες περιπτώσεις; Θα κουνηθεί κανείς από τους κατ’ επάγγελμα ευαίσθητους; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ακόμα κι αν η απάντησή τους είναι, ότι «κρατούν χαμηλό προφίλ» για να μην «τροφοδοτηθεί ο εθνικισμός».

Έτσι, για να ξέρουμε (ή μάλλον να έχουμε μια ακόμη απόδειξη) για το τι είδους κουφιοκεφαλάκηδες παριστάνουν σήμερα τους πολιτικούς και σε τι περιπέτειες σπρώχνουν τη χώρα με εγκληματική αφέλεια που φτάνει στο όριο της μεθόδευσης.


Το να απαντήσουν ότι δεν επιθυμούν την όξυνση, τη στιγμή που συνέβησαν όσα συνέβησαν με τις ορθόδοξες ελληνικές εκκλησίες στη Βόρειο Ήπειρο (είτε αρέσει είτε όχι, Ήπειρος λέγεται η περιοχή, μέρος της οποίας συμπεριλαμβάνεται στο αλβανικό έδαφος, όπως και ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία, που αφορά τρεις χώρες και όχι εθνότητα), είναι τουλάχιστον περίεργο.
Άλλο η επίδειξη μετριοπάθειας με την αυστηρή επίπληξη και στις τρεις περιπτώσεις και άλλο η σιωπή στην περίπτωση του νεαρού Αλβανού, που ερμηνεύεται – πως να τους κατηγορήσεις – και ως αφασία… Κανείς πια δεν καταλαβαίνει;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου