Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙΝΕ 12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΚΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ των ναζί εναντίον του Ελληνικού Λαού εκδηλώνεται από τις πρώτες μέρες της κατοχής ως τις τελευταίες.Από το εξωφρενικό «Εδώ υπήρχε κάποτε η Κάνδανος», γραμμένο από τους ίδιους, που μαρτυράει την εσώτερη διάθεση για το πώς θα ’θελαν την Ελλάδα όλη, έως τους 1.460 της περιοχής των Καλαβρύτων, από 13 χρόνων και πάνω, τα γυναικόπαιδα στις Λιγγιάδες της Ηπείρου, τους 174 καμένους του Χορτιάτη, τα όργανα του Χίτλερ δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. Κανένας ηθικός φραγμός. Σφάζουν νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, ιερείς, υπερήλικες· απαγχονίζουν, καίουν ζωντανούς, εκτελούν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα. Στο πέρασμα των αιώνων η ανθρωπότητα είναι ζήτημα αν δοκίμασε παρόμοια θηριωδία.

6 Οκτωβρίου 1943. Στην  Κρήτη ο επιλοχίας Φριτς Σούμπερτ που έχει σχηματίσει ειδική ομάδα κυνηγών με στόχο να χτυπήσει το αντάρτικο στην Κρήτη, φθάνει στο χωριό Καλή Συκιά στο Ρέθυμνο. Ο Σούμπερτ ανακρίνει τους κατοίκους και όταν διαπιστώνει ότι δεν αποσπά πληροφορίες ..........  δένει 12 γυναίκες , πυρπολεί κάποια σπίτια και τις πετάει μέσα για να καούν ζωντανές.
Άπίστευτο γεγονός από  τα φρικιαστικότερα της ναζιστικής θηριωδίας σημειώθηκε  στην  Καλή  Συκιά. Οι  Γερμανοί  πήραν πληροφορίες  ότι  οι  κάτοικοι  της  ειδοποίησαν τον Μπαντουβά  για την  εμφάνιση  του γερμανικού αποσπάσματος  που  έπαθε  πανωλεθρία  στη  Μάχη  του Τσιλίβδικα  (Οκτ. 43) και ότι τροφοδοτούσαν την  Ομάδα του. Εφάρμοσαν  την προσφιλή  μέθοδο  της ανελέητης εκδίκησης. Στις  6-10-1943 κυκλώθηκε το  χωριό, από  γερμανικό απόσπασμα  με  επικεφαλής τον  περιβόητο  και για τους “Σουμπερίτες” του, σαδιστή και  βασανιστή Σούμπερτ. Οι άνδρες  εν τω μεταξύ πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.
Συγκέντρωσαν τις  γυναίκες στη  βρύση  και άρχισαν  με την απειλή των  πολυβόλων να  τις ανακρίνουν. Γιατί  έφυγαν και  που κρύβονται οι άνδρες τους, γιατί φιλοξενούσαν αντάρτες κ.τ.λ. Όλες τους κοίταζαν  με κλειστό  το στόμα, με αδιαφορία και  αποστροφή. Η  απάντηση  δόθηκε! Πυρπόλησαν  αρχικά  τέσσερα σπίτια  και μόλις  φούντωσαν, πέταξαν  μέσα  ζωντανές, κι άλλες αφού τις εκτέλεσαν, δώδεκα γυναίκες, από  τις οποίες  μια  οκτώ μηνών έγκυος, και  τέσσερις από το  Ροδάκινο.
Έχουμε  και  μια πράξη  μεγαλοψυχίας  και  γιατί  να την αποκρύψουμε. Γερμανός στρατιώτης, προτού πετάξει στο φλεγόμενο  σπίτι μια μάνα, άρπαξε από  την  αγκαλιά της το βυζαστάρι της και το  πέταξε  στο  δρόμο  και κάποια άλλη, πιο  τυχερή από τη μάνα του, το περιμάζεψε  και το  διέσωσε.
Συνολικά πυρπόλησαν  εννιά κατοικίες. Έκαψαν  κι  ένα  υπέργηρο και  σκότωσαν άλλους  δυο στα  γύρω του χωριά. Η Καλή  Συκιά είναι η  μοναδική  περίπτωση  σ’ ολόκληρη την Ελλάδα που το  μίσος των Γερμανών στράφηκε  αποκλειστικά σε γυναίκες και  μάλιστα  με τόση  αγριότητα.
Από το βιββλίο του Σπύρου Μαρνιέρου, Τα Ρεθεμνιώτικα ολοκαυτώματα 1941-1945 Ρέθυμνο 1991,σελ.22-23

Το πρώτο θύμα ήταν ο κοινοτάρχης του ορεινού χωριού Όρος Ρεθύμνου Παντελής Παπαδάκης, πατέρας οκτώ ανήλικων παιδιών.
Συγκλονιστική ειναι η ιστορία του Δημήτρη Γρυντάκη από την  Καλή  Συκιά Ρεθύμνου, που τότε ήταν μωρό. Ένας Γερμανός στρατιώτης τον άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας του, τον πέταξε στα ξερόκλαδα και εντελώς συμπτωματικά σώθηκε καθώς μετά από λίγα λεπτά έκαψαν ζωντανή τη μάνα του.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές διεστραμμένες ενέργειες του γερμανού υπαξιωματικού που έσφαξε εκατοντάδες ‘Έλληνες ,έκαψε δεκάδες χωριά κα ξεκλήρισε    ολόκληρες οικογένειες στην Κρήτη και την Μακεδονία.
Ο Σούμπερτ από µεταφραστής και κατάσκοπος, εξελίχθηκε σε έναν πανίσχυρο διοικητή σώµατος περίπου 150 ανδρών. Δημιούργησε στο Ηράκλειο της Κρήτης «σώμα κυνηγών», αφού  στρατολόγησε ‘Ελληνες πολίτες με μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλα και ποινικούς κρατούμενους, οι οποίοι φόρεσαν την γερμανική στολή και έκαναν φρικτά εγκλήματα κατά των συμπατριωτών τους με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.
 Ο Σούµπερτ παρέµεινε στην Κρήτη από τον Αύγουστο του 1941 ως τον Ιανουάριο του 1944. Σ αυτό το διάστηµα εκτέλεσε περισσότερους απο   200 πατριώτες και έκανε αναρίθµητους βασανισµούς  . Στη συνέχεια  ο υπαξιωματικός  μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη, και  συνέχισε την σαδιστική  του δράση στο μακεδονικό έδαφος. Εκεί έκανε αδιανόητα εγκλήματα  και άφησε την αιματηρή σφραγίδα του στο Ασβεστοχώρι, στο ολοκαύτωµα του Χορτιάτη και στα Γιαννιτσά που βίωσαν τις θηριωδίες του.
«Σουμπερίτες». Οι Έλληνες συνεργάτες των γερμανών δολοφόνων. Η αιματηρή  πορεία του "Σώματος Κυνηγών" με επικεφαλής τον Φρίτς Σούμπερτ ,στο οποίο συμμετείχαν έλληνες προδότες. Aιµατοκύλησαν  Κρήτη και Μακεδονία στο όνομα του Χίτλερ.
πηγές
κλύσμα
Σπύρου Μαρνιέρου, Τα Ρεθεμνιώτικα ολοκαυτώματα 1941-1945

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου