Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση της ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων (ΦΩΤΟ)

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση της ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλών ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του International Dog Festival2013.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίδειξη των ικανοτήτων της Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλών, οι οποίοι έπρεπε να ανιχνεύσουν μικροποσότητες εκρηκτικών υλών σε οχήματα, δέματα και βαλίτσες
-          σε πρώτη φάση, με γρήγορη ανεύρεση μόνο με την πρωτοβουλία του σκύλου, το οποίο συνεπάγεται τη γρήγορη απομάκρυνση από το επικίνδυνο σημείο όσων είναι παρόντες και
-          σε δεύτερη φάση, τη σχολαστική και συνδυασμένη από το συνοδό και το σκύλο έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η εκρηκτική ύλη σε δύσκολα σημεία και να παραδοθεί ο χώρος καθαρός και ασφαλής.
Ακολούθησε ευχαριστήρια ομιλία για το Λιμενικό Σώμα και την προσφορά του από τον Πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου