Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ''ΓΕΙΤΟΝΕΣ'' ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η Βουλγαρία τον Φεβρουάριο του 1941 και ενώ ήταν επικείμενη η επίθεση των Γερμανών κατά της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδος, προσχώρησε στον Αξονα.
Τα Γερμανικά στρατεύματα εγκαθίστανται στο Βουλγαρικό έδαφος και αφού προετοιμάζονται, προωθούνται και επιτίθενται κατά της Ελλάδος στις 6-4-1941.
Οι Βούλγαροι πίστεψαν πως ήρθε η ώρα της Μεγάλης Βουλγαρίας αφού τους παραχωρήθηκε
η Θράκη και η Μακεδονία στις οποίες διέπραξαν κτηνωδίες(σφαγή ΔΟΞΑΤΟΥ).
Αυτά γίνονταν όσο στο πολεμικό σκηνικό κυριαρχούσαν οι Γερμανοί. Όταν το σκηνικό άρχισε να μεταβάλλεται οι Βούλγαροι άρχισαν και αυτοί να προετοιμάζονται για τον νέο τους ρόλο.
Το καινούργιο έργο λεγόταν ''κομμουνισμός-Ε.Σ.Σ.Δ''
Στις 5/9/1944 η νέα Βουλγαρική κυβέρνηση κήρυξε (!!!!!) τον πόλεμο κατά της Γερμανίας εξ αποστάσεως (δεν ρίχθηκε ούτε μια τουφεκιά),και γίνετε προστατευόμενη της Ρωσσίας.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΙΣ 27/6/1946 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΣΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟ.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Ινονού υπογράφει στις 18/06/1941 ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ με τους Γερμανούς.
Προηγουμένως, κι ενώ οι Γερμανοί πλησίαζαν τα Βαλκάνια, ο Ινονού σπεύδει να υπογράψει σύμφωνο μη επιθέσεως με την σύμμαχο της Γερμανίας,
Βουλγαρία (18/02/1941).
Στις 02/08/1944 και διαπιστώνοντας ότι η πλάστιγγα γέρνει οριστικά προς το μέρος των συμμάχων, διακόπτει τις σχέσεις της με την Γερμανία, και...........στις 28/02/1945 κηρύσσει τον... πόλεμο εναντίον της!!!!!!!!!
ΕΤΣΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ(25/04/1945) ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ 1948 ΠΕΡΙΕΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ" ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ"!!!!!!!!!ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.


ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Η Γιουγκοσλαβία προσχωρεί στον Αξονα στις 25/03/1941 με αντάλλαγμα τον διαμελισμό της Μακεδονίας. Μετά δύο ημέρες ξεσπά στρατιωτική επανασταση και σχηματίζεται νέα κυβέρνηση υπό τον στρατηγό Τσβέκοβιτς.
Δυστυχώς παρά τις καλές προθέσεις τους οι Γιουγκοσλάβοι δεν μπορούν να κρατήσουν τους Γερμανούς πάνω απο 10 μέρες (06/04/1941 έως 17/04/1941) και ο στρατος τους διαλύετε.
Στην διάρκεια της κατοχής στην Γιουγκοσλαβία δημιουργείται μια ισχυρή αντιστασιακή δύναμη υπό τον κροάτη ΓΙΌΖΕΦ ΜΠΡΟΣ(ΤΙΤΟ).
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 27/06/1946 Ο ΤΙΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ( Ή ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Δ.
Η ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ,"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ",ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΛΒΑΝΙΑ
Η Αλβανία είχε συνηθίσει να είναι ιταλικό προτεκτοράτο.Δεν αντέδρασε καθόλου όταν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1939,οι Ιταλοί προχώρησαν σε κατάληψή της.Στο πόλεμο εναντίον της Ελλάδος οι Αλβανοί στάθηκαν πιστοί σύμμαχοι των Ιταλών. Λίγο πρίν την οριστική ήττα των Γερμανών έκανε στροφή και τέθηκε υπό την προστασία της Ε.Σ.ΣΔ.
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η Ε.Σ.Σ.Δ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.ΠΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ.ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου