Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η οικονομική κρίση…

 
Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, 
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η Ελλάδα έχει καλύτερο καιρό, αλλά άθλια οικονομία, είπε ο κ. Σόιμπλε. Αν και γνωρίζει, πως το δημόσιο χρέος της, προελθόν εκ της αγοράς υποβρυχίων, αρμάτων μάχης και άλλου πολεμικού υλικού εκ Γερμανίας, αλλά και εκ της συνάψεως δανείων των πολιτικών της προς αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και αυτών των ΔΕΚΟ, καθώς και για την πρόσληψη νέων προς διατήρηση της πολιτικής δυνάμεως του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ανώτερο άλλων χωρών της Ευρώπης, σε σύγκριση και με τον πληθυσμό της. Εν τούτοις η Ελλάδα ετέθη στοστόχαστρο εκείνων που κατευθύνουν την οικονομία παγκοσμίως.
Από τις αρχές του 2009 διάφορα δημοσιεύματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών εφημερίδων, φερομένων ότι ανήκουν σε εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, έγραφαν στερεοτύπως πως η οικονομία της Ελλάδος δημιουργεί προβλήματα στην διάθεση ελληνικών ομολόγων, παρά το ότι αυτά είχαν διατεθεί αμέσως, ενώ τα αντίστοιχα αγγλικά παρέμεναν αδιάθετα.

Το κακό εχειροτέρευσε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως άλλος Θ. Δεληγιάννης, αντί να σπεύσει να δανεισθεί τα αναγκαία χρήματα προς συνέχιση της λειτουργίας του Κράτους εκ της ελευθέρας αγοράς και με τα τότε χαμηλά επιτόκια, περιήρχετο τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και κατηγορούσε την οικονομία της Ελλάδος, ότι πνέει τα λοίσθια, επέτρεπε δε στον Υπουργό του των Οικονομικών να συμπληρώνει, ότι αυτή έχει την πορεία του Τιτανικού, με αποτέλεσμα την αύξηση των spreads σε πρωτοφανή επίπεδα.
Αφού κατάφερε, δια του τρόπου αυτού, να επιφέρει αδυναμία της Ελλάδος να δανεισθεί εκ των αγορών, ανεκοίνωσεν από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδος στη βοήθεια της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ., μετά του Προέδρου του οποίου (κ. Ντομινίκ Στρος Καν) είχε συμφωνήσει προ των εκλογών για τη βοήθεια του Ταμείου τούτου, αν και διαβεβαίωνε τον Ελληνικό Λαό ότι ουδέποτε θα ζητήσει αυτή, λέγων ότι τα κράτη, που δέχθηκαν τη βοήθεια αυτού, έχουν καταστραφεί οικονομικώς!
Υπέγραψε μάλιστα και Μνημόνια, δια των οποίων εδέσμευσε την Ελλάδα μέχρι του 2060 και αποδέχθηκε ως κατωτέρα σύνταξη το ποσό των 360 ευρώ, καθ' ον χρόνο ο ίδιος επλήρωνε δεκάδες χιλιάδων ευρώ για να κοιμηθεί ένα βράδυ σε σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου των Η.Π.Α. και ταξίδευε με πρωθυπουργικό αεροπλάνο αντί να χρησιμοποιήσει εκείνα της γραμμής.
Ο σοσιαλισμός καταδικάζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κατά την εφαρμογή του όμως γίνεται η πλέον άγρια εκμετάλλευση των μισθωτών, των εργατών και των αδυνάτων. Ακόμα και η ώρα για την ικανοποίηση σωματικών αναγκών αφαιρείται από το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στην Κίνα και τις άλλες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Αποσιωπάται το περιεχόμενο της «Λίστας Λαγκάρντ», προφανώς για να μην αποκαλυφθούν τα ποσά, που έχουν καταθέσει σε ξένη τράπεζα άνθρωποι του περιβάλλοντος της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Αποσιωπάται το ποσό, που διετέθη στο Υπουργείο Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια τούτου, το διάστημα της πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου και εκείνου κατά το οποίο αυτός ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Σχετική επερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. παραμένει αναπάντητη επί διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις του θέματος τούτου, πλήρης σιγή ακολουθεί αυτές. Εν τούτοις χρέος όλων όσων ενημερώνουν το κοινό είναι να υπενθυμίζουν την παράλειψη αυτή της Κυβερνήσεως, που είναι φαύλη και αντισυνταγματική.
Η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 συνεπλήρωσε την καταστροφή της Ελλάδος, που είχε αρχίσει υπό την πρωθυπουργία του Αρχηγού του κινήματος. Μεταξύ των θεσμών που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι και η Δικαιοσύνη. Η απονομή της είναι προβληματική έως αδύνατη. Πολιτικές υποθέσεις αρμοδιότητος Μονομελούς Πρωτοδικείου αναβάλλονται σήμερα για το Νοέμβριο του 2016, δηλαδή θα συζητηθούν μετά τριετία. Απεργούν οι γραμματείς των ποινικών δικαστηρίων και αναβάλλονται υποθέσεις κακουργημάτων με κίνδυνο παραγραφής των.

Η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων των Δικαστών και όλων των άλλων υπαλλήλων και τεχνιτών, μέχρι του σημείου οδηγός τραμ να έχει σύνταξη ανωτέρα εκείνης Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου σημαίνει πλήρη, ηθελημένη και σκόπιμη απαξίωση των δικαστικών λειτουργών, καλουμένων να επιβάλουν τους νόμους του Κράτους υπό την επήρεια της στερήσεως των αναγκαίων για τη συντήρηση της οικογένειάς τους και την καταβολή των επιβαλλομένων εις αυτούς ποικίλων φόρων.
Η Ελλάδα σήμερα στερείται κοινοβουλευτικών ηγετικών προσωπικοτήτων του αναστήματος του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Χαριλάου Τρικούπη. Και οι δύο αγνόησαν το επικρατούν πνεύμα της κληρονομικότητας στις υποψηφιότητες των Βουλευτών. Και στράτευσαν ό,τι καλύτερο υπήρχε στο πολιτικό και το επιστημονικό στερέωμα. Στις ψευτοσοσιαλιστικές κυβερνήσεις του Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου ανήλθαν σε υπουργικούς θώκους απίθανα πρόσωπα, με μόνο προσόν ότι κέρδισαν τη συμπάθεια του αρχηγού όταν ο πρώτος περιόδευε την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. ως αντιστασιακός ή όταν ο δεύτερος βρισκόταν σε κάποιο γυμναστήριο ή σε διακοπές.

Αποτέλεσμα των επιλογών αυτών ήταν να ευρεθούν και κάποιοι επιλεγέντες με μεγάλες περιουσίες εκ του μηδενός. Βεβαίως υπήρξαν και οι έντιμοι, που διετήρησαν τον τρόπο ζωής που είχαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αείμνηστος και ευπατρίδης Πρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Αλευράς, που παρέμεινε σε ένα τριάρι της οδού Λευκωσίας και όταν το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε. Τα περισσότερα όμως στελέχη του κινήματος εκμεταλλεύθηκαν τις θέσεις τους και επλούτισαν.

Τούτο είχε δώσει αφορμή στον αείμνηστο και πνευματώδη εκ Πύργου πολιτικό Αθανάσιο Κανελλόπουλο, να πει στη Βουλή: Δεν λέγω ότι όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι απατεώνες, αλλ' ότι όλοι οι απατεώνες είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.
εφ.Πρωινός λόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου