Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Επί δύο ώρες τουρκική κορβέτα παραβίαζε κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδατα!!

Μετά από αρκετό καιρό και στο πλαίσιο της υπενθύμισης των πάγιων διεκδικήσεών της, η Τουρκία αποφάσισε να βγάλει πολεμικό σκάφος για πλου στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα η τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA», προερχόμενη από ΒΑ Αιγαίο εισήλθε την 9η Οκτωβρίου 07:00 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η τουρκική κορβέτα μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα από το Κάβο Ντόρο, προερχόμενη από το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Με προκλητικό τρόπο δηλαδή, ο κυβερνήτης του τουρκικού πολεμικού πλοίου εισήλθε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν δεκάδες νησιά με μοναδικό σκοπό να προβάλει την τουρκική σημαία.
Ο προκλητικός πλους της κορβέτας «Heybeliada», γίνεται πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν ότι δήθεν οι Έλληνες πρωθυπουργοί εμπαίζουν τους Τούρκους στο θέμα της οικοδόμησης τζαμιού στην Αθήνα και της εκλογής μουφτήδων για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Μακρονήσου και Ν. Κέας και εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου την 09:10.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου