Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2013 ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ,ΛΑΡΙΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


120 ΠΕΑ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
Με πτήσεις επιδείξεως από πολεμικό αεροσκάφος F-16 και εκπαιδευτικό Τ-6Α, θα εμπλουτισθεί ο φετινός εορτασμός στην Καλαμάτα για τη μνήμη του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» θα πραγματοποιήσει επίδειξη την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Επίσης, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην 120 ΠΕΑ. Επίδειξη με ίδιου τύπου αεροσκάφος θα γίνει και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Σημειώνεται πως οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών. Πριν την επίδειξη της Παρασκευής, ανήμερα την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ώρα 11.15 θα τελεσθεί δοξολογία στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την οποία θα ακολουθήσει επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση. Την προηγουμένη και ώρα 9.00, στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνας) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων.



110 Π.Μ (ΛΑΡΙΣΑ)
Πανηγυρικά και με τετραήμερες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από 7 έως και 10 Νοεμβρίου η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Οι επίσημες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αεροδρόμιο της 110 ΠΜ.

Κατά τις ημέρες του εορτασμού, η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη στo αεροδρόμιο της 110 ΠΜ, από 09:00 έως 17:00, εκτός της ημέρας Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, εορτασμού του προστάτη της ΠΑ, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο από 13:00 έως 17:00.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 περιλαμβάνει, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

10:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στην πόλης της Λάρισας (Λόφο του Φρουρίου).

11:00 Επίσημη τελετή – Δοξολογία παρουσία Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών – Στατική Έκθεση.

14:00 Πτήση επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 άνωθεν αεροδρομίου Λάρισας, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ».


113 ΠΜ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Η Πολεμική Αεροπορία σας προσκαλεί στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μίκρας, για την  εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στις 7,8,9 και 10 Νοεμβρίου 2013.
Το Στρατιωτικό Aεροδρόμιο της Μίκρας θα είναι ανοικτό για το κοινό (ελεύθερη είσοδος-δεν απαιτείται συνεννόηση) την Παρασκευή 8-11-2013 από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. ενώ τις υπόλοιπες ημέρες (7,9,10 Νοεμβρίου) από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού που θα δημιουργηθεί σε ανοικτό και κλειστό χώρο.

Για να επισκεφτείτε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας ακολουθείτε το δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας. Αφού προσπεράσετε τη διασταύρωση του Κρατικού Αερολιμένα “Μακεδονία”, τη διασταύρωση του καζίνο “REGENCY” και τη διασταύρωση του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρίας “INTERSALONIKA”, συναντάτε τους φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο διασκέδασης “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΡΑΪΔΑ” (αριστερά κατευθύνεστε προς το Ν. Ρύσιο) όπου στα δεξιά σας υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη ”113 ΠΜ” . Στρίβετε δεξιά και στα 50 μέτρα συναντάτε την πύλη του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Μίκρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου