Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΠΟΝΤΟΣ»

Εχθές Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, εορτάστηκε η γενέθλια ημέρα της 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΠΟΝΤΟΣ», στην έδρα της, στη Νέα Σάντα. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν στελέχη της ταξιαρχίας και όμορων σχηματισμών, που προήχθησαν στις τάξεις των αξιωματικών και τους απονεμήθηκαν τα προβλεπόμενα ξίφη. 
Ο εορτασμός πέραν του τελετουργικού περιελάμβανε περιήγηση των παρευρισκομένων σε έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων της Ταξιαρχίας, ενημέρωση για τις επιχειρησιακές της δυνατότητες, καθώς και την καθιερωμένη κοπή της γενέθλιας τούρτας, στη Λέσχη Αξιωματικών της Νέας Σάντας. Την έκθεση οπλικών συστημάτων επισκέφθηκαν και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Σάντας.

Ο διοικητής της Ταξιαρχίας, Δημήτριος Μπίκος, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της Ταξιαρχίας, στα πλαίσια της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους Έλληνες μαχητές της, που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Η Ταξιαρχία συμπληρώνει εφέτος 73 χρόνια από την ίδρυσή της. Συγκροτήθηκε ως 71 Σύνταγμα Πεζικού τον Οκτώβριο του 1940 στη Δράμα και από το 2001 αναδιοργανώθηκε ως 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Σήμερα, η υλοποίηση των ποικιλόμορφων αποστολών του σχηματισμού σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Νατοϊκό επίπεδο αποτελούν τη ζωτική κινητήριο δύναμη.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές της περιοχής με προεξέχοντα τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη, ο υποδιοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού υποστράτηγος Θεόδωρος Δαγκόπουλος, πρώην διοικητές της Ταξιαρχίας, τα σώματα ασφαλείας και πλήθος κόσμου. Η Ταξιαρχία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής, για την ανταπόκριση στο κάλεσμά της και τη συμμετοχή τους στον εορτασμό, καθώς προσβλέπει στη σύμπραξη, συμπόρευση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με κοινό γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου