Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δολοφονιών συνέχεια και η «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» !!!



Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Γιατί ανασύρθηκε, επαναφέρθηκε, αναρτήθηκε ευρέως και σχολιάστηκε αντίστοιχα το «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», διερωτηθήκαμε στην τελευταία ανάρτηση στην προσωπική μας σελίδα στο facebook.
Όπως και σε άλλες παρεμβάσεις, στο κείμενο αυτό υποστηρίχθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται. Το ίδιο ισχύει για τηνοικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Η διαφύλαξη των ζωτικών και στοιχειωδών της επιβίωσής μας επιβάλλει, υποστήριξα, να βρεθεί ειρηνικός και αναίμακτος τρόπος να εξαφανιστούν από το προσκήνιο οι σάπιοι δράστες της μεταπολιτευτικής διαφθοράς, να υπάρξει μεταβατική διακυβέρνηση άξιων ελλήνων για να διαπραγματευτούν σκληρά με τους ξένους και να δοθεί η δυνατότητα ενός χρόνου για ριζική ανασύνταξη του πολιτικού μας συστήματος με κεντρικό στόχο την δημιουργία δημοκρατικών προϋποθέσεων.

Να θυμίσω, μεταξύ άλλων, τρία κύρια σημεία αυτής της ανάλυσης του περασμένου Απριλίου που επανέφερα πριν λίγες μέρες στο πιο γλαφυρό κείμενο «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον».

Πρώτον, ο στρατός να έχει το βλέμμα προς τα έξω διαφυλάττοντας την κρατική μας κυριαρχία.
Δεύτερον, σκοπός των δυνάμεων εσωτερικής τάξης είναι η διαφύλαξη της κοινωνίας και των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά των προβοκατόρων.
Τρίτον και συναφές, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εμφυλίου πολέμου αλλά μπορεί να προκληθούν από προβοκάτορες.

Σε τηλεφωνικές συζητήσεις με φίλους για την δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση διατύπωσα την εξής απορία-ερώτηση: Ποιοι ωφελούνται; Ωφελούνται:
Πρώτον, ξένοι προβοκάτορες που θέλουν αστάθεια με σκοπούς άγνωστους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε επιβουλεύεται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και μεγάλες δυνάμεις στο αέναο ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο της κατανομής ισχύος. Σε αυτό τον ανταγωνισμό δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί αλλά απρόσεκτα πιόνια που συνθλίβονται στις συμπληγάδες αυτού του ανταγωνισμού.
Δεύτερον, το ανώνυμο εξουσιαστικό σύστημα που όντας στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω εξάντλησης των αντοχών της κοινωνίας ενδέχεται να δοκιμάσει να ελιχθεί και να σχοινοβατήσει επικίνδυνα. Ιστορικά, ο ελκυστής είναι η «καρέκλα», τα προνόμια και η νομή της εξουσίας από όσους την νέμονται.
Τρίτον, εγγενείς και ανεξέλεγκτες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που θρέφει η κρίση και που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με οποιοδήποτε απρόβλεπτο και αστάθμητο τρόπο.

Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρώτο βαραίνει! Το γιατί είναι μεγάλο ζήτημα για να συζητηθεί εδώ. Η διεθνής πολιτική γίνεται ολοένα και πιο άγρια και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων ολοένα και πιο ανελέητος. Δυστυχώς, είναι αμφίβολο κατά πόσο είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες προκλήσεις.

Η κρίση μας αποδυνάμωσε σε βαθμό θανάσιμα επικίνδυνο. 
Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση είναι χειρότερη.

Κατά τα άλλα οι κρατούντες τον χαβά τους. Επειδή κατέχουν τα δελτία των 8 νομίζουν πως κρατούν τον Θεό της εξουσίας από τα πόδια. Γι αυτό και είναι ακραία ακατάλληλοι για να διαχειριστούν την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της πατρίδας μας.
Είναι πολιτικά κωφοί. Δεν μπορούν να ακούσουν την βοή των επερχομένων γεγονότων, τα στρατιωτάκια των τεχνοκρατών της τρόικα. 

Οι καιροί είναι δύσκολοι. 
Στο επίπεδο της κοινωνίας απαιτείται ψυχραιμία, υπομονή και σωφροσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου