Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Επίδειξη δύναμης από τούρκικο υποβρύχιο ανοιχτά της Ρόδου – Αποκλειστικό από allaksogolies (Video + Pics)


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες του ημεροπλοίου “ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ” που επέστρεφαν από την Ι.Μ.Πανορμίτη της Σύμης στη Ρόδο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.
Πιο συγκεκριμένα και ενώ το καράβι πλησίαζε τη Ρόδο, ανάμεσα στο “ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ” και στο Σμαραγδένιο Νησί, εμφανίστηκε ένα τούρκικο υποβρύχιο στην επιφάνεια της θάλασσας εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων με την σημαία της γείτονος να είναι εμφανής στον πύργο του σκάφους.
 

Η προκλητικότητα των τούρκων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού και πριν λίγους μήνες πολεμικές φρεγάτες των γειτόνων εισήλθαν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων και μάλιστα υποχρέωσαν Ελληνικό ημερόπλοιο να ανακόψει την ταχύτητα του για να μην συγκρουστεί μαζί τους, όπως θα δείτε στην φωτο που ακολουθεί :

1 σχόλια:

  1. Μάλλον πρόκειται για απόπλου Υ/Β από τον ναύσταθμο Ακσαζ στο πλαίσιο συμμετοχής στην άσκηση Doğu Akdeniz 2013 που διεξάγεται μεταξύ 4-14 Νοεμβρίου στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή της SNMG-2 και ενός αμερικανικού Α/Τ. Το Διεθνές Δίκαιο είναι σαφές για τις συνθήκες ναυσιπλοΐας υποβρυχίων όταν εισέρχονται σε εθνικά ύδατα: “Υποβρύχια και άλλα υποβρύχια σκάφη απαιτείται να πλέουν στην επιφάνεια της χωρικής θάλασσας και να δείχνουν τη σημαία τους“. (Άρθρο 20, Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή