Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αυξημένη η δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων το 2013!! Δεν πτοήθηκαν από τις περικοπές


Παρά την κρίση, παρά τις περικοπές σε όλο το Δημόσιο και αναλογικά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρόλες αυτές τις αντιξοότητες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάθε είδους στις Ένοπλες Δυνάμεις για το 2013 αυξήθηκαν και μάλιστα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (και αριθμός) από το 2009 και μετά, δίνοντας έτσι προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι παρά την κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, όπως πριν.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το ίδιο το ΓΕΕΘΑ με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, και επί τη βάση των οποίων φαίνεται ότι η αύξηση των ασκήσεων σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εντυπωσιακή. 
  • Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 64 ασκήσεις όλων των κατηγοριών (μετά στρατευμάτων, άνευ στρατευμάτων δηλ.»επί χάρτου» και ετοιμότητος). Από τις οποίες οι 32 «Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων» (ΤΑΜΣ) και 22 ετοιμότητας.
  • Το 2012 πραγματοποιήθηκαν 55, από τις οποίες 29 με στρατεύματα και 20 ετοιμότητος. 
  • Το 2011 πραγματοποιήθηκαν 36 συνολικώς και καμία ετοιμότητας!.
  • Το 2010 συνολικώς 30, από τις οποίες 21 με στρατεύματα και 4 ετοιμότητος.
  • Το 2009 συνολικώς 39, από τις οποίες 32 με στρατεύματα και 3 ετοιμότητος!
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η ειδοποιός – ποιοτική – διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ μεγάλες περιπέτειες πολιτικές, διπλωματικές και τεχνικές και έπειτα από περίπου 15 χρόνια που υπάρχουν στο κυπριακό και στο ελληνικό οπλοστάσιο, η πρώτη απολύτως επιτυχής βολή των κατευθυνομένων βλημάτων S-300PMU-1 στo Πεδίο Βολής Κρήτης, επί πραγματικού σεναρίου ασκήσεως. 
 Επίσης το 2013 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διακλαδική νυχτερινή άσκηση στον Έβρο,  «επιπέδου Παρμενίωνα», με χρήση πραγματικών πυρών από το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, με ψηφιακή τακτική παρακολούθηση των ασκούμενων δυνάμεων από πλευράς του διοικητή.  
Τέλος, τόσο στις ασκήσεις όσο και στις άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες το προσωπικό χρησιμοποιεί πραγματικά αληθινά πυρομαχικά, που φτάνουν το λεγόμενο «όριο ζωής» τους και κανονικά θα καταστρέφονταν. 
Πλέον, και μετά από σχετική εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, κανένα από τα πυρομαχικά αυτής της κατηγορίας δεν καταστρέφεται αλλά χρησιμοποιείται από τους στρατιωτικούς, μόνιμους και στρατεύσιμους, στην εκπαίδευσή τους, με προφανή σκοπό και αποτελέσματα.      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου