Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ΚύπροΤο ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά, άρχισε έναν νέο κύκλο ερευνών σε περιοχή βόρεια της Κύπρου.
 Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με βάση τις ενδείξεις των ραντάρ, το Μπαρμπαρός απέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής από περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και κινήθηκε βορειοδυτικά προς τις τουρκικές ακτές.
Στη συνέχεια, άλλαξε πορεία και κινήθηκε ανατολικά, παράλληλα των βόρειων ακτών της Κύπρου και σε ίση σχεδόν απόσταση μεταξύ Κύπρου- Τουρκίας.
Το πρωί της Δευτέρας το Μπαρμπαρός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας και ακολούθησε ανατολική πορεία στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.
Η Τουρκία έχει δεσμεύσει τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου για έρευνες μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Με βάση τις συντεταγμένες που ανακοίνωσε η Τουρκία, θα πραγματοποιούνται σεισμικές έρευνες στα βόρεια και στα δυτικά της Κύπρου.
Το Μπαρμπαρός συνοδεύουν εναλλάξ δύο υποστηρικτικά σκάφη.
Η πρώτη φάση των ερευνών του Μπαρμπαρός στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου διήρκησε 17 μέρες και κάλυψε περιοχή από το Ακρωτήρι Αποστόλου Ανδρέα μέχρι και το τεμάχιο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου