Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ληγμένα και άκρως επικίνδυνα εκρηκτικά στοιβάζονται στις αποθήκες!!!!

 

Ενώ τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με ευθύνη των ξενόδουλων κυβερνήσεων οδεύουν προς διάλυση και παράδοση σε ξένα ανθελληνικά συμφέροντα με ταυτόχρονη πώληση στους τοκογλύφους αντί πινακίου φακής της μεγάλης αξίας ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, οι ανευθυνουπεύθυνοι διαχρονικά υπουργοί Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας αδυνατούν να συνεργαστούν για να λύσουν ένα άκρως επικίνδυνο πρόβλημα με ληγμένα εκρηκτικά που βρίσκονται στις αποθήκες των ΕΑΣ. Παραθέτουμε ακολούθως αναλυτικά τα στοιχεία.
Στις 22.6.2003 κατάσχεται από το Λιμενικό Σώμα στον λιμένα του Αστακού, όπου είχε καταπλεύσει για ανεφοδιασμό, το φορτίο του πλοίου Baltic Sky με σημαία των  νησιών Κομόρες επειδή μετέφερε μη δηλωθέντα εκρηκτικά. Με την απόφαση 5321/2003 το ΥΕΝ λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του φορτίου αναθέτει την μεταφορά και φύλαξη των εκρηκτικών στις αποθήκες Λαυρίου, Δερβενοχωρίων και Βόλου των ΕΑΣ.  Μεταξύ των ΕΑΣ (τότε Πυρκαλ)  και ΥΕΝ υπογράφτηκε η σύμβαση Τ 39/03 για φύλαξη και αποθήκευση των εκρηκτικών έναντι τιμήματος 197.681.86  ευρώ ετησίως. Η ποσότητα των εκρηκτικών που αποθηκεύτηκαν στις αποθήκες ανέρχεται στους 680 τόνους δυναμίτιδας,  ANFO και θρυαλλίδας.
Το 2004 με την αμετάκλητη απόφαση 2633 του Τριμελούς Πλημ/κείου Μεσολογγίου διατάσσεται η δήμευση των κατασχεθέντων εκρηκτικών. Το 2005 κατόπιν εισήγησης επιτροπής εμπειρογνωμόνων των ΕΑΣ τα εν λόγω εκρηκτικά χαρακτηρίζονται ποιοτικά υποβαθμισμένα και αποφασίζεται ότι η παράταση αποθήκευσής τους εγκυμονεί λίαν σοβαρούς κινδύνους που αυξάνονται όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής τους στις αποθήκες. Με την απόφαση 965/2006 το Τριμελές Πλημ/κείο του Μεσολογγίου λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα της κατάστασης διατάσσει την άμεση απομάκρυνση από τις αποθήκες των ΕΑΣ  και καταστροφή των 680 τόνων εκρηκτικών.
Έκτοτε, και ενώ το ΥΕΝ οφείλει στα οικονομικά χειμαζόμενα ΕΑΣ περίπου 2 εκ. ευρώ για φύλακτρα και αποθήκευση, τα άκρως επικίνδυνα εκρηκτικά παραμένουν στις αποθήκες Λαυρίου, Δερβενοχωρίων και Βόλου. Για να δώσουμε μια απλή εικόνα της επικινδυνότητας  στους μη ειδήμονες αναφέρουμε μόνο ότι η στερεά δυναμίτιδα έχει αρχίσει εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια να «ρέει» από τα χαρτόκουτα συσκευασίας προς πάσα κατεύθυνση ! Ένα εντελώς τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκρηξη εκατοντάδων τόνων ληγμένης δυναμίτιδας και η έκρηξη αυτή να συμπαρασύρει παρακείμενες αποθήκες άλλων εκρηκτικών με αποτέλεσμα απώλεια ανθρώπινων ζωών  και τεράστιες υλικές καταστροφές. Το όλο σενάριο, φυσικά, θυμίζει την τραγωδία στο Μάρι, όπου οι υπεύθυνοι ακόμα δεν έχουν τιμωρηθεί.
Διαχρονικά εδώ και περίπου 7 χρόνια υπουργοί των κυβερνήσεων της ψοφοδεξιάς  και των σοσιαληστών του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν α) να αποφασίσουν για την καταστροφή των άκρως επικίνδυνων εκρηκτικών και β) για την καταβολή των 2 εκ. ευρώ στα ΕΑΣ από το ΥΕΝ. Αναρωτιόμαστε, όπως και κάθε νοήμων Έλληνας, πως είναι δυνατόν υπουργοί που δεν είναι σε θέση να λύσουν ένα τόσο απλό και συνάμα τόσο επικίνδυνο θέμα, θα μπορέσουν να λύσουν το τεράστιο και άκρως τεχνοκρατικό θέμα της αναδιοργάνωσης της Αμυντικής Βιομηχανίας. Δεν μπορούν και δεν θα το κάνουν.
Το μόνο που ενδιαφέρει την ξενόδουλη κυβέρνηση και τους προδότες πολιτικούς είναι η διάλυση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των. Ο πρόσφατος ορισμός  διοίκησης των ΕΑΣ, άμεσα  συνδεδεμένης με εταιρία πετρελαιοειδών που ενδιαφέρεται επισήμως για το μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας ακίνητο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα, δείχνει τους στόχους που έχουν θέσει για την μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας, ήτοι διάλυση και ξεπούλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου