Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Από σήμερα μία γυναίκα Αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για πρώτη φορά στην ιστορία της!



Από σήμερα μία γυναίκα Αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για πρώτη φορά στην ιστορία της
Μία (πολύ) ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους προσκεκλημένους στην τελετή της ορκωμοσίας και της επιδόσεως των ξιφών στους νέους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Τη στιγμή που ο αποχωρών Αρχηγός της Σχολής και νέος πλέον Σημαιοφόρος του Π.Ν. παρέδωσε την Τιμημένη Πολεμική Σημαία της Σχολής στο διάδοχό του Αρχηγό των Δοκίμων της ΙΙΙ τάξεως (και από σήμερα Αρχηγό της Σχολής) όλοι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι πρόκειται για γυναίκα Ναυτικό Δόκιμο και μάλιστα με τα μαλλιά κότσο!

Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ η νέα Αρχηγός της ΣΝΔ είναι από την Κύπρο, Δόκιμος ειδικότητος Μαχίμου και αναλαμβάνει την άκρως τιμητική αυτή θέση για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Σχολής.

Σημειώνεται – για όσους δεν το γνωρίζουν – ότι στην «αργκώ» των Ναυτικών Δοκίμων, ο εκάστοτε Αρχηγός της Σχολής αποκαλείται «Ο Θεός», ενδεικτικό του κύρους και της δυνάμεώς του μεταξύ των μαθητών και της διοικήσεως της Σχολής με την οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο!
Να λοιπόν που το ΠΝ απέκτεισε τη δική του… «Θεά»!
Τελικά, μας έχει τρελλάνει στις πρωτιές αυτές τις μέρες το Πολεμικό μας Ναυτικό.
parapolitika
Λ.Σ.Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου