Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΡΡΩΣΤΙΑ:Βεβήλωσαν το μνημείο των Μακεδονομάχων



Πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στην Καλαμάτα εκδρομείς από το Καστανόφυτο (Οσνίτσανη) Καστοριάς. Επισκέφθηκαν και το μνημείο των Μεσσηνίων Μακεδονομάχων όπου διαπίστωσαν ότι βέβηλοι το έχουν σπάσει.

Διαμαρτυρόμενοι έστειλαν την εξής επιστολή:
"Στο μνημείο των Μακεδονομάχων από την Μεσσηνία  στο τέλος του καταλόγου υπήρχε το όνομα του Μακεδονομάχου Γιάννη Χριστόπουλου από το Λουτρό της Οιχαλίας. Για μας αυτός ο ήρωας που πολέμησε σε ηλικία 19 ετών σαν ομαδάρχης του Μανιάτη οπλαρχηγού Καπετάν Λίτσα με υπαρχηγό του τον Λεωνίδα Πετροπουλάκη στην φονικότερη μάχη του Μακεδονικού Αγώνα, στην μάχη της Οσνίτσανης, το χωριό μας δηλαδή, τον Μάιο του 1906, αξίζει μεγάλες τιμές. Μόνο που δεν διαβάσαμε και δεν φωτογραφήσαμε το όνομά του, γιατί στο σημείο που υπήρχε είχε σπάσει από κάποιους βάνδαλους, κάτι που μας λύπησε βαθύτατα. Ελπίζουμε η βεβήλωση να ήταν πρόσφατη και δεν πρόλαβαν να κάνουν την επιδιόρθωση της πλάκας. Το καλοκαίρι θα ξανάρθουμε διότι κανονίσαμε 12 οικογένειες να κάνουμε διακοπές στη Στούπα και στην Καλόγρια. Ελπίζουμε να βρούμε τότε το μνημείο διορθωμένο".

Την επιστολή υπογράφει ο Αγγελος Κάρτζος από το Καστανόφυτο Καστοριάς.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/26438-mnimeio-makedonomaxvn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου