Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ετήσιο μνημόσυνο τιμής των δύο ηρώων Τάσσου Ισαακ και Σολωμού Σολωμού!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!!!!


Το ετήσιο μνημόσυνο τιμής των δύο Κυπρίων ηρώων Τάσσο Ισαακ και Σολωμό Σολωμού, που έχασαν τις ζωές τους το 1996 στα οδοφράγματα του Παραλιμνίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Μεγαλόνησο.
Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού μαζί με τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, διοργανώνουν, όπως και κάθε χρόνο, το μνημόσυνο των ηρώων μας.


Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι στις 8:30πμ. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ και Τρισάγειο στου τάφους των κεκοιμημένων ηρώων μας.
Καλούμε τον κόσμου του ΕΦΑΕΦΠ καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους Έλληνες να παραστούν στο μνημόσυνο των ηρώων μας που μαρτύρησαν για την Πατρίδα.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες αγωνιστές προς τους ήρωες μας.

Ο κυπριακός ελληνισμός θα τιμήσει για ακόμα μία φορά τους δύο νέους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μοτοσικλετιστών προς το σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες.

Εκδηλώσεις μνήμης έχουν ανακοινώσει και οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης, ενώ το αδερφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) προγραμματίζει πορεία προς τα οδοφράγματα μέσω του Παραλιμνίου.
 
Ο Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου 1996 κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

Τρεις μόλις ημέρες αργότερα, ανήμερα της κηδείας του Ισαάκ, ο 26χρονος τότε Σολωμός Σολωμού πήγε με ομάδα Κυπρίων στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να εναποθέσουν λουλούδια.

Μην αντέχοντας τις προκλήσεις όμως από στελέχη των Γκρίζων Λύκων που δημιουργούσαν σκόπιμα εντάσεις στην περιοχή,  όρμησε στη νεκρή ζώνη προκειμένου να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Kενάν Aκίν, υπουργού του ψευδοκράτους και πράκτορα των Tουρκικών μυστικών Δυνάμεων

1 σχόλια:

  1. Και ενω μας πυρολοβουν και μας τσακιζουν το τζαμπουκα, εμεις απλα κανουμε ετησια μνημοσυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή