Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Πότε βάζει οριστικά λουκέτο η ΜΕΡΥΠ - Ανάστατοι οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους

Είναι σαν να βάζει λουκέτο ένα μεγάλο εργοστάσιο στην πόλη της Λαμίας και κανείς να μην ενδιαφέρεται...εξάλλου είναι εποχή για τα μπάνια του λαού!

Οι εξελίξεις για τη μετακίνηση της ΜΕΡΥΠ τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και η Μεραρχία Υποστήριξης, που περισσότερο από μισό αιώνα είχε την έδρα της στη Λαμία, θα αποτελεί πλέον παρελθόν για την πόλη μας.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες όλα έδειχναν ότι θα μετακομίσει στη Βέροια, αλλά η τελική απόφαση είναι για τη Θεσσαλονίκη, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Η μετακίνηση της ΜΕΡΥΠ, η οποία αναβαθμίζεται σε Κέντρο Εφοδιασμού Στρατού, θα γίνει σε δυο φάσεις.

Η πρώτη αφορά στη μετακίνηση και εγκατάσταση του Διοικητηρίου, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Στρατηγός Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Κωνσταντίνος Βλάχος και οι επιτελείς του, έως 30/9/2013 θα έχουν εγκατασταθεί και θα διοικούν τη Μεραρχία από τη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τη μετακόμιση και του υπόλοιπου κομματιού της ΜΕΡΥΠ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Οι αξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό της ΜΕΡΥΠ, όπως είναι φυσικό είναι ανάστατοι, αφού οι περισσότεροι από αυτούς αναγκαστικά θα πρέπει να μετακινηθούν, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν από τις εναπομείνασες μονάδες στην περιοχή.

Το κτιριακό
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, αν και τις κτιριακές εγκαταστάσεις τις έχει ζητήσει η Αστυνομία για να στεγάσει την Περιφερειακή και Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, αυτές θα παραχωρηθούν στο ΚΕΥΠ και έτσι στο σημερινό Στρατηγείο θα μετακομίσει το Διοικητήριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου.

Στο ΚΕΥΠ επίσης θα περάσει και η Λέσχη Αξιωματικών, που μέχρι τώρα ανήκε στη ΜΕΡΥΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου