Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

PKK: Επαναφέρει το τελεσίγραφο… και στέλνει βομβιστές αυτοκτονίας!

Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Τουρκία, μετά το τελεσίγραφο που επανέφερε στη δημοσιότητα με δηλώσεις του ο νέος επιχειρησιακός διοικητής των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Σα να μην έφτανε αυτό, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Cihan», μετέδωσε ότι το PKK έχει στείλει εντός της Τουρκίας τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας για να αναλάβουν δράση, σε περίπτωση που καταρρεύσει η ειρηνευτική διαδικασία. Η τουρκική αστυνομία, φέρεται να έχει δώσει κατεπείγουσες εντολές για αυξημένη επιτήρηση και προσοχή σε όλους τους πιθανούς στόχους, κυρίως στα αστικά κέντρα, μήπως μπορέσουν και αποτρέψουν μια τρομοκρατική επίθεση η οποία θα πλήξει και την κοινωνία, αλλά πιθανότατα και την κοινωνία.


Όσον αφορά στις δηλώσεις σε δημοσιογράφους του Τσεμίλ Μπαγίκ, διάδοχο του Μουράτ Καραγιλάν στην ηγεσία του PKK, στο όρος Καντίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν αυτός προειδοποίησε, ότι «εάν η Τουρκία θέλει την ειρήνη, τότε θα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα βήματα.
Οι δυο πλευρές διαφωνούν, με το PKK να υποστηρίζει ότι έχει απομακρύνει από την Τουρκία τους περισσότερους μαχητές της, ενώ η Τουρκία τοποθετεί το ποσοστό μόλις στο 15%…
Ο Μπαγίκ απειλεί να τους επαναφέρει όλους σε τουρκικό έδαφος… κατηγορεί την Τουρκία, ότι δεν έχει αφήσει ελεύθερο ούτε έναν κρατούμενο, όπως έχει δεσμευθεί, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αναφερόμενος στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούν συνεχώς πτήσεις.
Επίσης, κατασκευάζονται νέες στρατιωτικές βάσεις στις κουρδικές περιοχές (μάλλον αναφέρεται σε αυτή της Στρατοχωροφυλακής όπου είχε ξεσπάσει διαμαρτυρία με έναν νεκρό).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου