Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ;;;;;;; ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ!!! ΠΟΥ;;; ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ.Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου, δόθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.
Η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 6/13» στην περιοχή της Καστοριάς του Γράμμου και συγκεκριμένα στο χωρίο Διποταμία στοχεύει προφανώς στην αντιμετώπιση του UCK και του εμφανιζόμενου UCC.
Η κινητοποίηση των Ειδικών Δυνάμεων με ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών και γενικότερα το σενάριο της άσκησης δεν είναι καθ’ όλου τυχαία. Ούτε βέβαια η χρονική συγκυρία.

Τα επεισόδια στην Πρεμετή με την δίωξη των Ορθοδόξων, η δράση θυλάκων του UCK στην Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην απόδραση των Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων και η πρόσφατη περιπέτεια στην ορεινή Ναυπακτία και μετά στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την εξουδετέρωση της ομάδας Κόλλα, προβληματίζουν την ελληνική κυβέρνηση.
Στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικά ελικόπτερα του ΣΞ τα οποία θα συνοδεύονται από επιθετικά ελικόπτερα APACHE.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου