Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επέτειος 70 χρόνων (1943 - 2013) της 336 Μοίρας (ΦΩΤΟ)


Tην Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την σύσταση της 336 Μοίρας Βομβαρδισμού στην Άλμαζα της Αφρικής στην διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Μοίρας Επισμηναγού (Ι) Απόστολου Παπαδόπουλου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία μελών του. 
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Aντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Διοικητής και στελέχη της 116 ΠΜ, παλαιοί διοικητές, ιπτάμενοι και τεχνικοί, πολιτικό προσωπικό και πλήθος προσκεκλημένων.
Υπήρχε στατική έκθεση αεροσκαφών Α7 στο χώρο της εκδήλωσης - μονοθέσιο και διθέσιο - όπως επίσης και ένα F-104G Starfighter.
Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητή της 336 ΜB ενώ ταυτόχρονα τετράδα Α/φων Α-7E Corsair II πραγματοποίησε διελεύσεις και στο τέλος εικονική προσβολή του Αεροδρομίου. Στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών στην Διασπορά της 116 ΠΜ, στη διάρκεια της οποίας χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Aντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης. 

Ο Διοικητής της 336ΜΒ Επισμηναγός (Ι) Απόστολος Παπαδόπουλος έκανε μικρή Ιστορική ανάδρομη ενώ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όταν πήραν το λόγο παλαιός Ιπτάμενος και χήρα πεσόντος Ιπταμένου της Μοίρας. Τέλος έγινε η κοπή της τούρτας των γενεθλίων των 70 χρόνων της Μοίρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου