Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επανατοποθετήθηκε στη Μάνη η προτομή του ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη (ΦΩΤΟ)

Με μια σεμνή, λιτή και έμφορτης συγκίνησης τελετή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στο 22o χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης – Γερολιμένα (στα Κεχριάνικα) η προτομή του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη επανατοποθετήθηκε στο σημείο από το οποίο στις αρχές του χρόνου – 17 Ιανουαρίου 2013 - είχε κλαπεί.
Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου, της Αντιπεριφερειάρχου Αδαμαντίας Τζανετέα, του Διοικητή της Δ΄ Μεραρχίας Υποστράτηγου Χατζημιχαηλίδη Σεραφείμ, των Διοικητών του ΚΕΕΜ Σπάρτης Δημήτρη Μακρή και του 3oυ Τάγματος Γυθείου Χαράλαμπου Συνοδινού, των Αντιδημάρχων του Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεωργίας Λυροφώνη, Δημήτρη Ανδρείκου, Γεώργιου Εξαρχάκου, Μιχάλη Κατσιβέλη, του Προέδρου του Δ.Σ. Χρήστου Αναστασάκου, των Δ.Σ. Κατερίνας Κολοκοτρώνη, Ελένης Δρακουλάκου, Αντώνη Κουμεντάκου, Αλέξανδρου Καπασούρη, Παναγιώτη Κοκκοράκη, Νίκου Μαυροειδόγγονα, του Διευθυντή του Κ.Υ. Αρεόπολης Ανάργυρου Μαριόλη, εκπροσώπων Τ.Κ. του Δήμου, προέδρων και εκπροσώπων μανιάτικων συλλόγων και δημοτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος συνεπικουρούμενος από κληρικούς τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση.


Στη συνέχεια μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της επανατοποθετημένης προτομής του Κωνσταντίνου Δαβάκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νικολακάκη Στέλιο, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και τιμώντας τον ήρωα μανιάτη Κωνσταντίνο Δαβάκη, ήρθαν από την Κρήτη αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, ότι οι δεσμοί Κρήτης - Μάνης είναι ισχυρότατοι και ότι σημαντικά ιστορικά γεγονότα πάντοτε ενώνουν τους δύο τόπους.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε και ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος. Εκπρόσωπος του ΓΕΣ διάβασε το βιογραφικό του ήρωα. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Δαβάκη Πλάτων Δαβάκης (πρώτος εξάδελφος του Κ. Δαβάκη) από την πλευρά του μεταφέροντας τις ευχαριστίες των συγγενών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην πορεία του Κωνσταντίνου Δαβάκη. Ο δημιουργός της νέας προτομής Μιχάλης Κάσσης με λόγια απλά και ενθουσιώδη συνέδεσε τους αγώνες τους ήρωα με το σήμερα.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, τόνισε ότι με την εκδήλωση που διοργανώθηκε «τιμούμε τον Αντισυνταγματάρχη και παίρνουμε δύναμη για να προχωρήσουμε».
Ο μικρός Κυριάκος Κυριακουλέας με την στεντόρια φωνή του απέδωσε ποίημα αφιερωμένο στον μανιάτη ήρωα.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Δαβάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοίτας (Αλμυράντες Μιχαήλ) και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιά. Τιμές απέδωσαν άγημα και φιλαρμονική του στρατού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου