Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Παιχνίδι Τούρκων με "ελληνική βοήθεια" - Απειλούν με μήνυση για "κατάρριψη" F-16 τους!


Σε δυο χωρίς στοιχεία και γεμάτα με πολλές φημολογίες ελληνικά δημοσιεύματα ''πατάει'', όπως όλα δείχνουν, ο δικηγόρος της κόρης του Τούρκου πιλότου  Ναΐλ Ερντογάν, που σκοτώθηκε πριν 17 χρόνια κοντά στην Χίο, για να υποστηρίξει, έτσι ''στον αέρα'', ότι δήθεν το αεροσκάφος του τύπου  F-16  χτυπήθηκε από ελληνικό αεροσκάφος Μιράζ κατά την  αερομαχία που είχαν ΄και ότι θα κάνει μήνυση για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και ο Έλληνας πιλότος. Μάλιστα σε σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet (''Χουριέτ''), αναφέρεται και ένα όνομα ( το έχουμε, αλλά δεν το δημοσιεύουμε).

Πάντα κατά το δημοσίευμα ο δικηγόρος της οικογένειας του Τούρκου πιλότου  κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές ,επρόκειτο σήμερα  να αποταθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας.«Τώρα που θα βγουν τα συντρίμμια θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε σημαντικά στοιχεία για το ότι το αεριωθούμενο χτυπήθηκε και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της δίκης», είπε στην Hurriyet με αφορμή την προχθεσινή  είδηση ότι  Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είπε πως το επίσημο κράτος αποφάσισε να κάνει  έρευνες και εργασίες ανάσυρσης όπως είχε ζητήσει από την κυβέρνηση η κόρη του πιλότου που σκοτώθηκε.  «Ο Πρωθυπουργός  έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες.Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό», είπε.

.Η τουρκική εφημερίδα είχε τοτε αναφέρει πως ελληνικό περιοδικό είχε γράψει πως το τουρκικό F-16 είχε καταρριφθεί από ελληνικά μαχητικά Mirage-2000. Τις προάλλες επανέλαβε πριν λίγες ήμερες τους  ισχυρισμούς   μια ελληνική ''αμυντική'' ιστοσελίδα χωρίς κανένα στοιχείο και με πολύ φαντασία.

Η υπόθεση της σορού του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν ήρθε στην επικαιρότητα με τη χρήση από την Τουρκία του ερευνητικού σκάφος Ναυτίλος, μετά την ανεύρεση από το Ναυτίλος του καταρριφθέντος από την Συρία αεροπλάνου και των πιλότων το 2012.

Πάντως το 1996 ο διασωθείς δεύτερος τούρκος πιλότος του F-16, που περισυνελέγει από  ελληνικό μέσο διάσωσης  και νοσηλεύτηκε  στην Χίο,είχε πει ότι το αεροσκάφος τους είχε συντριβεί  μάλλον από μηχανική βλάβη και ανάφλεξη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου