Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΖΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!


Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει!!! Είχε δίκιο ο Αινστάιν όταν  σε μία από τις μεγάλες του ρήσεις είχε μιλήσει για την ανθρώπινη βλακεία και το άπειρο λέγοντας τα εξής αστεία λόγια:
Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία......
και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
Εμείς όμως είμαστε απόλυτα σίγουροι πως πρόκειται για βλακεία αυτό που συνέβη σε χωριό του νομού και όχι για τήρηση του νόμου από τους αρμόδιους!!
Συνέβη λοιπόν στη Γιαννούλη του νομού Έβρου, καθώς το κράτος ξαναθυμήθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ στους καπνιστές και στους καταστηματάρχες εξαντλώντας όλη του την αυστηρότητα ακόμη και στο πιο απόμακρο χωριό!!!

Κι αφού τελείωσε τους ελέγχους στις πόλεις και στους χώρους εστίασης, όπου γίνεται κατάφορη παραβίαση του μέτρου, ανηφόρισε και στα πιο απόμακρα χωριά, δείχνοντας υπερβολικό ζήλο ακόμη και στο πιο φουκαρά Έλληνα...θέλοντας να διαπιστώσει αν εφαρμόζεται ή όχι η νομοθεσία για το κάπνισμα. Τραγικό..!!!!!
Στη Γιαννούλη, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μια δυο ώρες την ημέρα και μάλλον δεν πρόκειται να ξανανοίξει. Διότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο φουκαρά καταστηματάρχη, αγγίζει τα κέρδη σχεδόν όλης της χρονιάς !!! 
Στο καφενείο τη στιγμή της εφόδου, υπήρχε ένας και μοναδικός πελάτης, ο οποίος κάπνιζε. Ποιόν πελάτη ενοχλούσε; Τον εαυτό του; Tι παράνοια είναι αυτή; Δυο άτομα όλο κι όλο στο καφενείο. Ο καφετζής και ο πελάτης. Eίναι δυνατόν στο πιο απόμακρο χωριό να γίνονται έφοδοι για να διαπιστωθεί  αν τηρείται ο νόμος;
Ας εστιάσει το κράτος και το υγειονομικό στις πόλεις και μετά ας πάει και στα χωριά. Σίγουρα οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη  Ευρώπη. 

Η άποψή μας είναι πως πρέπει να απαγορευθεί παντού. Η λύση είναι η δημιουργία δύο ειδών καταστημάτων, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.
gatzoli

1 σχόλια:

  1. Ε! Είμαστε καταδικασμένοι πλέον.Ναι είναι παράνομο αλλά βάλε και το μυαλό σου να δουλέψει ρε μακάκα υπάλληλε !!!Ρε γαμώτο σε αυτό το κράτος ή λαμόγια υπαλλήλους θα έχουμε ή ηλίθιους;;;Δεν υπάρχει μέση λύση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή