Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Αποκαλυπτικό βίντεο Τουρκικών προκλήσεων στη Ζουράφα

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησιάζει επικίνδυνα το σκάφος του Ελληνικού λιμενικού – το σκεπάζει με απόνερα, ενώ κανείς Τούρκος δεν πτοείται από την παρουσία και Ελληνικού ελικοπτέρου στην περιοχή.
Οι Τούρκοι προκαλούν κι όπως υποστηρίζουν, οι Έλληνες υποχωρούν.
Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει για το περιστατικό όπως μεταφράζουν το κείμενο τα tourkikanea.gr
“Ψαράδες που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το ελληνικό λιμενικό συνέχισε με επιμονή την παρενόχληση υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο. Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως ήταν στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας. 
Τότε στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου. Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα. Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα χωρικά μας ύδατα. 
Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβαση του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων”.

Σχ : Στο βίντεο ακούγεται ο ενθουσιασμένος από την παρέμβαση του τουρκικού λιμενικού ψαράς που επευφημεί λέγοντας ¨Να αυτοί είναι η περηφάνια της Τουρκίας¨.
http://tourkikanea.gr
Σημ. Το χειρότερο και το οποίο αφιερώνεται σε όλους τους υπευθύνους το πως συμπεριφέρεται η Τουρκική Ακταιωρός στο σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης , το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Κύριε Βαρβιτσιώτη θαυμάστε...

Με πληροφορίες από το onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου