Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ελευσίνα: Βρέθηκε άσκαστη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι στο αεροδρόμιο της πόλης

Μία έκπληξη – ευτυχώς όχι δυσάρεστη – περίμενε χθες τους έμπειρους ναρκαλλιευτές του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που εργάζονταν στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, στο πλαίσιο των εκτεταμένων εργασιών που πραγματοποιούνται εκεί για τη διεύρυνση των τροχοδρόμων κ.λπ.
Μία βόμβα των 750 λιβρών, πιθανότατα αμερικανική, εντοπίστηκε από τον υπερευαίσθητο «Ερευνητή Μεγάλου Βάθους» σε βάθος περίπου 1,30 μέτρων στο έδαφος, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταστροφή της. 
Η περιοχή που βρέθηκε η βόμβα είναι στο Βορειοανατολικό τμήμα του αεροδρομίου, στον ευρύτερο χώρο της 353 ΜΝΑΣ.
Σημειώνεται ότι η Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε τον μεν Απρίλιο του 1941 από τους Γερμανούς, το δε 1944 από τους Συμμάχους. 
Η ανευρεθείσα βόμβα εκτιμάται ότι είναι μάλλον Αμερικανική, τόσο λόγω του βάρους της, όσο και (κυρίως γι’ αυτό) γιατί οι Γερμανοί μετά την κατάληψη του αεροδρομίου, τον Απρίλιο του 1941 είχαν «καθαρίσει» το χώρο από άσκαστα πυρομαχικά και τον χρησιμοποίησαν εντατικότατα στην μετέπειτα διάρκεια του πολέμου.
Λ.Σ.Μ.       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου