Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"Αδιάφθοροι" στο στράτευμα - Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ετοιμάζει το ΥΠΕΘΑ

Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στα πρότυπα που αυτή λειτουργεί στην ελληνική αστυνομία επεξεργαζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την δημιουργία αυτής της υπηρεσίας που ασχολείται με τα θέματα διαφάνειας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

"Και τα μικρά και τα μεγάλα" ανέφερε πηγή ΓΕΕΘΑ στο Onalert. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι "αδιάφθοροι" των Ενόπλων Δυνάμεων θα διερευνούν οποιες καταγγελίες υπάρχουν και oποιες υποψιες δημιουργούνται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για παράδειγμα θα μπορεί να διερευνά αυτο που πολύ συχνά συνέβαινε στο παρελθόν συγκεκριμένοι αξιωματικοι να τοποθετούνται ξανά και ξανα σε επιτροπές αξιολόγησης οπλικών συστημάτων.
Το σχέδιο για την δημιουργία της υπηρεσίας αδιάφθορων εχει να κανει προφανώς και με την στενη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας με την δικαιοσύνη η οποία εγκαινιάστηκε χθες στο ραντεβού του Υπουργου Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον συντονιστη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς Εισαγγελέα Τέντε.

onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου