Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι 3 κατάσκοποι που μας ζητάει η Άγκυρα,για ανταλλαγή με τον Αγγ. Φιλιππίδη.



Η Αγκυρα κινείται στο παρασκήνιο ζητώντας να παζαρέψει την έκδοση του Φιλιππίδη με κρατουμένους στην Ελλάδα για τους οποίους έχει ζωηρό ενδιαφέρον. Αρχικά οι Τούρκοι ζήτησαν να ανταλλαχθει με δύο πράκτορες της ΜΙΤ και έναν Κούρδο ''τρομοκράτη'' . Όταν η Ελληνική πλευρά ούτε μπήκε στον κόπο να τους απαντήσει,αυτοί επανήλθαν ζητώντας και έναν Γερμανό κατάσκοπο παραπάνω (πράκτορας της ΜΙΤ και αυτός).
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορταζ της εφημερίδας PRESS TIME αυτοί είναι οι 2 πράκτορες της ΜΙΤ και ο ένας Κούρδος που θέλουν να ανταλλάξουν οι Τούρκοι με τον Φιλιπίδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,συν ένα Γερμανό κατάσκοπο επίσης της ΜΙΤ που είχε συλληφθεί στην Ελλάδα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;;
Πρώτος και καλύτερος (και γι αυτόν φαίνονται να καίγονται οι Τούρκοι) είναι ένας Κούρδος που συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Χίο,σε φουσκωτό σκάφος γεμάτο όπλα. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος Κούρδος είναι μέλος της ένοπλης Κουρδικής οργάνωσης DHKP-C.

τα όπλα που βρέθηκαν στο φουσκωτό στη Χίο


Oi Tούρκοι ''καίγονται'' γι αυτόν,καθώς φέρεται να είναι εκτελεστικό,υψηλόβαθμο μέλος της οργάνωσης,ο αρχηγός της οποίας Μπουλούτ Γιαλά,απήχθη στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΥΠ και παραδόθηκε στα σύνορα στους Τούρκους.
Οι Τούρκοι φοβούνται πως η μη παραδοσή τους σε αυτούς,επί της ουσίας αφήνει ''ανοιχτή''την ένοπλη δράση της οργάνωσης DHKP-C.

Σε δεύτερη φάση η Αγκυρα ζητά έναν 53χρονο Τούρκο, Κουρδικής καταγωγής,ο οποίος συνελήφθει το 2012 στην Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έπεσε στα χέρια των Ελληνικών αρχών όταν έγινε έκρηξη σε μια ''γιάφκα''που διατηρούσε η ΜΙΤ στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα σε υπόγειο διαμέρισμα της Τριανδρίας,όπου τον Οκτώβριο του 2011 είχε εκραγεί χειροβομβίδα στα χέρια 32χρονου συνεργάτη του συλληφθέντος,σε έρευνα,σε κρύπτη στην κουζίνα οι αστυνομικοί βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο και τα αποτυπώματα του 53χρονου,ο οποίος και συνελήφθει μερικούς μήνες αργότερα. Με δεδομένο ότι στην γάφκα βρέθηκε μια πλειάδα αποτυπωμάτων,είναι σαφές οτι ο 53χρονος άνοιξε τα μάτια των Ελληνικών αρχών για την ένοπλη δράση των πρακτόρων της ΜΙΤ στην Ελλάδα.
Το επόμενο αίτημα των Τούρκων είναι για τον 31χρονο Μ.Μ ο οποίος είχε συλληφθεί προ ετών στην Σαμοθράκη,για κατασκοπεία. Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτωγραφιών,τεχνικά άρτιων,(από τις 600 φωτογραφίες οι 400 θεωρούνται ως πολύ σοβαρές για την Εθνική ασφάλεια της χώρας),στις οποίες απεικονίζονταν σημεία υψίστης στρατηγικής σημασίας, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οδικοί άξονες απ όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου( Σάμο,Χίο,Μυτιλήνη,Λήμνο,Αι Στράτη) καθώς και κοντινές λήψεις Ελλήνων Αξιωματικών κατά την διάρκεια παρελάσεων.
''Δούλευα για την μητέρα πατρίδα'' είπε συλληφθείς .ομολογώντας πως έχει επαναλάβει πολλές φορές την διαδικασία συλλογής πληροφοριών για λογαριασμό της Άγκυρας υπό την κάλυψη της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφου.Πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογενειά του φέρεται να είχε σχέσεις με το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Το τελευταίο αίτημα των Τούρκων αφορά τον 72χρονο Γερμανό κατάσκοπο που συνελήφθη στη Χίο.  
Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις,αποκάλυψε πως επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του μέσω αριθμού που αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο στην περοχή ''ΜΑΡΜΑΡΙΣ'' της Τουρκίας.
Το άτομο το οποίο ερχόταν σε συνεννόηση,όπως ανέφερε,του είχε συστηθεί ως ''Μουσταφά''.
Κατά τη σύλληψή του,  είχε δυο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου.

Η ΕΥΠ στην συνέχεια έφτασε στα ίχνη του ''ΜΟΥΣΤΑΦΑ'' που είναι πράκτορας της ΜΙΤ και είχε στρατολογήσει στην υπηρεσία του τον Γερμανό από όταν αυτός ζούσε στην Μαρμαρίδα της γείτονος. Συνεργαζόταν με τον 72χρονο Γερμανό,προκειμένου να αποκτήσουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τις πυραυλικές και ναυτικές εγκαταστάσεις,το δίκτυο παροχής υποστήριξης και το συστημα διοίκησης και ελέγχου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ PRESS TIME

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου