Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Έτοιμα τα RF-4E Phantom, τη Δευτέρα αρχίζουν πτήσεις. ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ!



Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενοι για την περίπτωση έλεγχοι στα μαχητικά τακτικής αναγνώρισης RF-4E Phantom II της 348ης Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348 ΜΤΑ), της 110 Πτέρυγας Μάχης και όλα τα αεροσκάφη είναι πλέον επιχειρησιακά διαθέσιμα.
Οι έλεγχοι επιβλήθηκαν από περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην αεροπορική βάση της Λάρισας, όταν αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, με πολύ χαμηλή ταχύτητα (5 χλμ./ώρα), υπέστη βλάβη στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα τη μικρή εκτροπή και την ακινητοποίησή του εντός του τροχοδρόμου.

Αμέσως, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διέταξε προληπτικό έλεγχο σε όλα τα αεροσκάφη ιδίου τύπου, χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα σε άλλο αεροσκάφος. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας (Τετάρτη) το τεχνικό προσωπικό της Πτέρυγας είχε ήδη ολοκληρώσει τους προβλεπόμενους ελέγχους και τα πρώτα αεροσκάφη του τύπου είχαν διατεθεί για υπηρεσία επιφυλακής.

Με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες (αποσυναρμολόγηση του συγκροτήματος, έλεγχος των υποσυγκροτημάτων για ρωγμές, διαρροές, επανασυναρμολόγηση και δοκιμή και επανεγκατάσταση) για τη διεξαγωγή των ελέγχων συνεχίστηκαν και σήμερα το σύνολο των μαχητικών RF-4E, αφού δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα είναι πλέον επιχειρησιακά διαθέσιμα.

Καθώς την Παρασκευή δεν εκτελείται πτητικό πρόγραμμα, η προγραμματισμένη πτητική δραστηριότητα θα αρχίσει από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου (εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα αεροσκάφη που αναλαμβάνουν υπηρεσία επιφυλακής και τα οποία μαζί με τα πληρώματα τους είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να εκτελέσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί). Επιπλέον, συστήθηκε ειδική επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας που διερευνά το περιστατικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου