Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα σε λιμενικούς να υπηρετήσουν στο ανατολικό Αιγαίο

Για 18 αξιωματικούς, 39 υπαξιωματικούς και 139 λιμενοφύλακες
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για λιμενικούς που θέλουν να στελεχώσουν λιμενικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πρωτοβουλία του υπουργού «στοχεύει στην αντιμετώπιση των μεγάλων και κατεπειγουσών αναγκών των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας».

Και σημειώνεται ότι «γνώμονας της πρωτοβουλίας του υπουργού είναι η πλήρωση των υπαρχόντων κενών στο μέτωπο των θαλασσίων συνόρων της χώρας και η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης».

Για τον σκοπό αυτό  όπως αναφέρεται στη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, «παρέχονται κίνητρα σε όσα στελέχη του λιμενικού επιθυμούν να μετατεθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού θεσπίζεται ως ανώτατο χρονικό όριο θητείας οι 18 μήνες, μετά το πέρας των οποίων, το στέλεχος θα τοποθετείται εκ νέου στην υπηρεσία από την οποία μετακινήθηκε ή θα τοποθετείται σε άλλη υπηρεσία για την οποία θα έχει αναφερθεί εκ των προτέρων σχετική του επιθυμία, με την προϋπόθεση να υπάρχει αντίστοιχο κενό».
ΤΟ ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου