Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ,ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ......



Ο λόγος και πάλι για τα παραπαίοντα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που τη μια βδομάδα κλείνουν και την άλλη ανοίγουν. Πηγές λοιπόν από το υπουργείο Οικονομικών επέμεναν ότι η πρόταση για συγχώνευση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών με ουσιαστική μάλιστα συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, «λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη…».
Αντίθετα, η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν κλείνουν και ότι πρόθεση της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της ίδιας, είναι να υπάρξει μια «ουσιαστική εξυγίανση εν λειτουργία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν».

Το πρώτο που συμπεραίνει κάποιος, είναι ότι η «αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά» για να το πούμε ευγενικά. Το δεύτερο, αφορά τους γνωρίζοντες, οι οποίοι πράγματι απορούν με την άνεση της Φώφης Γεννηματά, να μοιράζει υποσχέσεις και να διαβεβαιώνει ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει «συγκεκριμένες και δεσμευτικές ανακοινώσεις» και να παρουσιάσει «σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης». Λες και οι προκάτοχοί της δεν το ήθελαν.

Παλιό στέλεχος των ΕΑΣ, μας θύμισε τις πολλές προσπάθειες εξυγίανσης των περιόδων Βενιζέλου και Μπεγλίτη, τους ξένους οίκους και συμβούλους που επιστρατεύτηκαν, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, κ.λπ. προκειμένου τελικά να πετύχουμε… «μια τρύπα στο νερό», μέχρι που έφτασε, το 2011, το ίδιο το ΥΠΕΘΑ του Βενιζέλου - Μπεγλίτη να καταγγείλει τα ΕΑΣ για τη σύμβαση με την καταστροφή των ναρκών! Ακόμα και η τελευταία διοίκηση της Εταιρείας (του Κώστα Πιλάλη) πρότεινε λύσεις που έφτασαν ακόμη και στο Μαξίμου, με μια εξ αυτών να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το χωρισμό δηλαδή των ΕΑΣ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, διατήρηση του πρώτου και αποβολή του δεύτερου…

Βέβαια ούτε αυτό προχώρησε και μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος αντικαταστάθηκε! Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να υπάρξει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο εξυγίανσης, που να διατηρήσει σε λειτουργία - έστω και συρρικνωμένη - την Εταιρεία, διότι τα ΕΑΣ διαθέτουν έμπειρους τεχνίτες και τεχνογνωσία, καλό εξοπλισμό και αληθινές προοπτικές ανάπτυξης… 
το παρον

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου