Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Η αντιμετώπιση όλων των κρισίμων κυβερνητικών θεμάτων δια πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, όπως και άλλοτε έχει επισημάνει ο γράφων, δεν είναι συνταγματικώς άψογη και δημιουργεί ευθύνες για τον υπογράφοντα αυτές Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το θέμα της προσωρινής διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, εκτός από τον αιφνίδιο και άκομψο τρόπο που έγινε, συνέβαλε στην ενημέρωση του κοινού, διότι έδωσε αφορμή στους θιγομένους και την κυβέρνηση να φέρουν στη δημοσιότητα τα εκατέρωθεν επιχειρήματα.

Η αντικειμενική δε εκτίμηση αυτών δικαιώνει την απόφαση του Πρωθυπουργού, το σθένος και ο δυναμισμός του οποίου δεν είναι δυνατόν να παροραθεί. Είναι εδραία η πεποίθηση της πλειονότητας του Λαού, ότι από το έτος 1974 και εφεξής, η επικρατήσασα στα ΜΜΕ αριστερά λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. «Περίσσεια είναι η χάρη της και η δύναμή της μόνη, θρόνους γκρεμίζει από δω, θρόνους εκεί στυλώνει», κατά την έκφραση του Πολέμη. 

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες, που είναι περισσότεροι εκείνων, τους οποίους υπολογίζουν τα κόμματα και οι άνθρωποι των ΜΜΕ, δεν επηρεάζονται πλέον από τα συνθήματα και τον θόρυβο των θιγομένων εκ του προσωρινού κλεισίματος της ΕΡΤ, ούτε εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικώς το γεγονός τούτο. Αντιθέτως δικαιολογούν τον πρωθυπουργό, στην προσπάθεια της εξυγιάνσεως του σπουδαίου αυτού εθνικού φορέως,  δια της απομακρύνσεως των αργομίσθων και της επιλογής των αναγκαίων δημοσιογράφων και υπαλλήλων, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων. 

Ενώ οι δημοσιογράφοι κατέκριναν αμειλίκτως τους Δικαστές, διότι  κατέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο, διεκδικούντες τη διαφορά των αποδοχών, που εδικαιούντο κατά το Σύνταγμα (άρθρο 88 § 2) και εκείνων που η Πολιτεία τους κατέβαλε, για την υπεραπασχόλησή τους, οι ίδιοι οι επικριτές εισέπρατταν από την ΕΡΤ άνω των 300.000 ευρώ ετησίως και άλλοι ελάμβαναν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μόνον για να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των πολιτικών σε παλαιές φωτογραφίες!

Χωρίς να υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν σπουδαίες προσωπικότητες δημοσιογράφων, με μεγίστη συμβολή, όχι μόνον στην ενημέρωση του λαού, αλλά και στα γράμματα και τις πνευματικές επιστήμες, πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος δημοσιογράφων δεν έχουν καμία συνέπεια και κανένα σεβασμό προς την δεοντολογία και τα καθήκοντα που απορρέουν από το λειτούργημά τους. 

Οι δημοσιογράφοι της ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως έχουν υποχρέωση κατά το Σύνταγμα (άρθρο 15 § 2) να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και να μεταδίδουν, αντικειμενικώς και με ίσους όρους, πληροφορίες και ειδήσεις, καθώς και προϊόντα του λόγου και της τέχνης, να εξασφαλίζουν την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και νεότητος. Εντούτοις οι μεταδιδόμενες ειδήσεις είναι συνήθως κακές. Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις, ούτε αναφορά στις επιτυχίες της ελληνικής νεολαίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η προβολή από την κρατική τηλεόραση εγκληματιών και ανθρώπων του υποκόσμου, η ηρωοποίηση εκείνων οι οποίοι έστρεψαν τα όπλα κατά της πατρίδος, η περιφρόνηση αυτών που έχασαν τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα στους αγώνες του Έθνους, η υποβάθμιση της Εκκλησίας, της θρησκείας και των αρχών και αξιών της φυλής, όπως και η αποσιώπηση των κινδύνων της ελληνικής κοινωνίας από την διάδοση των ναρκωτικών, θα έπρεπε να είχαν στηλιτευθεί, όχι μόνον από το Ε.Σ.Ρ., αλλά και από πολλές κυβερνήσεις που πέρασαν.

Αντί να προστατεύεται από την κρατική τηλεόραση η ελληνική νεολαία, προστατεύονται ιδιαιτέρως οι μετανάστες αδιακρίτως, ακόμα και όταν εκβιάζουν το κράτος, όπως στην περίπτωση της γνωστής Βίλας Υπατίας της οδού Πατησίων. 

Στις Η.Π.Α. η χρήση του φθηνού ναρκωτικού «κρακ» δημιούργησε ψυχοσωματικά ανάπηρα παιδιά, περισσότερα από 20% των γεννήσεων, περίπου δηλαδή 375.000 ετησίως. Η γέννηση των παιδιών αυτών προεκάλεσε τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, με συνέπεια να αναγκασθεί η υπερδύναμη να στείλει ελικόπτερα και να βομβαρδίσει τις φυτείες κοκαΐνης στη Βολιβία, να ευρεθεί δε ο Νοριέγκα στις στρατιωτικές φυλακές της. 

Εναντίον των κοινωνιών της δύσεως και ιδιαιτέρως της πατρίδας μας, έχει εφευρεθεί και διαδίδεται από ανελέητους εμπόρους του κέρδους και εχθρούς της δημοκρατίας το φθηνό ναρκωτικό «σίσα», αξίας ολίγων ευρώ, το οποίον αποτελείται από αμφιταμίνες και υγρά μπαταριών, δημιουργεί δε ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες στους χρήστες αυτού. 

Η διάδοση του ναρκωτικού τούτου ισοδυναμεί, από απόψεως αποτελεσμάτων, με τα όπλα του χημικού πολέμου και επομένως εμπίπτει στη σχετική νομοθεσία, η οποία θα έπρεπε να εφαρμοσθεί, εναντίον εκείνων που εισάγουν και διακινούν το ναρκωτικό αυτό, αλλά και όλα τα άλλα, που εξολοθρεύουν τους χρήστες και δημιουργούν ανυπέρβλητα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στις οικογένειές τους. 

Στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι το 40% των θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων ήσαν χρήστες ινδικής καννάβεως. Παλαιότερα οι νέοι πέθαιναν για την επιβολή των ιδανικών τους. Σήμερα αποθνήσκουν υπό την επήρεια των ναρκωτικών. Ο αριθμός των θανάτων εκ της χρήσεως αυτών δεν εμφανίζεται, δεδομένου ότι οι καλές οικογένειες αποκρύπτουν την πραγματική αιτία του θανάτου ανθρώπων τους. 

Αλλά οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος δημοσιογράφοι, αντί να μορφώσουν και προφυλάξουν τους νέους, αναλίσκουν το χρόνο τους σε ατέρμονες πολιτικολογίες, βλακώδη αστειάκια και φλύαρες παρατηρήσεις ποδοσφαιροφίλων, ενώ με κάποια σίριαλς και ζεμπέκικα τραγούδια, που εξυμνούν τη μαγκιά των χασισοποτών, προτρέπουν εμμέσως στη χρήση των ναρκωτικών. Εκεί που ακούγαμε πάντοτε εξαίρετη κλασική μουσική, ακούμε σήμερα τουρκικούς αμανέδες. 

Εάν οι θέσεις των δημοσιογράφων και των υπαλλήλων της ΕΡΤ πρέπει να περιορισθούν και σε ποιο ποσοστό, θα κριθεί ασφαλώς από τις ανάγκες και το καταστατικό του νέου ιδρύματος. Τα προνόμια όμως δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την πρόοδο. Διαφορετικά θα είχαμε ακόμη αμαξάδες και θα μας μετέφεραν στο πλοίο βαρκάρηδες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου