Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Νυχτερινή εκπαίδευση της 32ης ΤΑΞΠΝ στις αεροκίνητες επιχείρησεις


Τόσο τα πληρώματα των ελικοπτέρων UH-1H του 1ου ΤΕΑΣ όσο και οι Πεζοναύτες χρησιμοποίησαν διόπτρες νυκτερινής όρασης κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Τεχνική άσκηση με αντικείμενο την εκπαίδευση στις αεροκίνητες επιχειρήσεις πραγματοποίησε το 505 Τάγμα Πεζοναυτών (ΤΠ/Ν) της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών σε συνεργασία με την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στις 8 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Μύρινας Καρδίτσας.  

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την κατάληψη και τη διατήρηση υπό φίλιο έλεγχο, ενός εχθρικού αεροδρομίου, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για αεραπόβαση ισχυρών δυνάμεων που θα επιχειρούσαν στην ενδοχώρα. 

Ελικόπτερα UH-1H του 1ου ΤΕΑΣ στη ΖΠ.
 Στην άσκηση συμμετείχαν 3 επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Longbow Apache του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων με αποστολή την αναγνώριση και εξασφάλιση της Ζώνης Προσγείωσης και 4 ελικόπτερα UH-1H του 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροποριας Στρατού, τα οποία μετέφεραν Πεζοναύτες του 505 ΤΠ/Ν με πλήρη φόρτο μάχης και διόπτρες νυκτός για τη δημιουργία του αεροπρογεφυρώματος. 

Σύνδεσμοι της Αεροπορίας Στρατού στο χώρο διεξαγωγής της άσκησης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εναέρια κίνηση, τα επιθετικά ελικόπτερα διασφαλίζουν το αεροκίνητο τακτικό συγκρότημα, λαμβάνοντας θέσεις εμπρός, στα πλευρά και στο τέλος των μεταφορικών ελικοπτέρων. Σε περίπτωση προσβολής της αεροκίνητης δύναμης από τον εχθρό, τμήμα των επιθετικών ελικοπτέρων εμπλέκεται με τον εχθρό και τα υπόλοιπα συνεχίζουν μαζί με τα μεταφορικά, εξασφαλίζοντας το νέο ή εναλλακτικό εναέριο δρομολόγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου