Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο «Μαύρος Σεπτέμβρης» στην Ελλάδα!! 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1973 ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!


Στο στόχαστρο των Παλαιστινίων μαχητών μπήκε και η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των δραματικών γεγονότων της εποχής τρεις φορές.
Η επίθεση στο Ελληνικό
Στις 7 Αυγούστου 1973 δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς στην αίθουσα transit του Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Ο Ταλαάτ Χουσεΐν Αμπντάλλα και ο Ζεμέντ Μοχάμεντ Αχμέντ,21 ετών και οι δύο, είχαν ως στόχο να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της El Al για το Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, η πτήση μόλις είχε αναχωρήσει και έτσι έχασαν τον άμεσο στόχο τους. Οι δύο άντρες αποφάσισαν τότε να επιτεθούν στους επιβάτες που ετοιμάζονταν για την πτήση της TWA για τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο είχε αφηχθεί λίγη ώρα νωρίτερα από το Τελ Αβίβ. Οι δράστες θεώρησαν ότι στην πτήση θα υπήρχαν και Εβραίοι και αποφάσισαν να επιτεθούν. Στην αίθουσα βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 1.500 άτομα.

Έριξαν πρώτα τις χειροβομβίδες και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν με πολυβόλα αδιακρίτως. Στην αίθουσα ξέσπασε πανικός, ενώ από τις εκρήξεις έπεσαν οι πολυέλαιοι από την οροφή. Στη συνέχεια και με την απειλή των όπλων κράτησαν 35 άτομα ως ομήρους επί δύο ολόκληρες ώρες πριν τελικώς παραδοθούν στην αστυνομία.

Τρεις νεκροί - δύο Αμερικανοί και ένας Αυστριακός που βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα - και 55 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της επίθεσης. Οι Αμπντάλλα και Αχμέντ δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο για δολοφονία από πρόθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου