Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ύψωσαν την Ελληνική σημαία στη Λαδόξερα και συνελήφθησαν από το λιμενικό‼!

 
Όλα αυτά στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα, ανοικτά της Σαμοθράκης… (ανατολικά της Θάσου, νότια της Αλεξανδρουπόλεως).
Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει. 
Μόλις ύψωσαν τη σημαία άντρες του Λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Η ιστορία έληξε, ωστόσο γεννώνται αρκετά ερωτήματα. 
Οι δύο αυτοί άνθρωποι από πατριωτικό αίσθημα θέλησαν να τοποθετήσουν την Ελληνική Σημαία σε μια ελληνική βραχονησίδα.
  • Δε θα έπρεπε να ανεμίζει η ελληνική σημαία στην ελληνική Λαδόξερα;
  • Τόσοι και τόσοι από την τουρκική πλευρά προσεγγίζουν κατά καιρούς την Λαδόξερα. Συνελήφθη ή προσήχθη ποτέ κανένας;
  • Χρειάζεται ειδική άδεια για να προσεγγίσει κάποιος την Λαδόξερα;

Σχόλιο ιστολογίου: Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που φαίνεται να έχει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία προφανώς ΔΕΝ θεωρεί ως ελληνική την Λαδόξερα (όπου αναβλύζει πετρέλαιο). Μήπως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες σε ποιό ακριβώς καθεστώς βρίσκεται η συγκεκριμένη βραχονησίδα και πως έχει δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς; (αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πότε και από ποιούς έγινε αυτή η συμφωνία, τίνος υπουργού και πρωθυπουργού την υπογραφή φέρει το γκριζάρισμα της Λαδόξερας). Θα δώσει κάποιος εξηγήσεις ή -ως συνήθως- θα επιβληθεί η ενοχική σιωπή;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου