Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Επιδρομές στη Συρία από Σούδα-Καλαμάτα;;; Διαψεύδει η κυβέρνηση όπως συνηθίζεται!!!!Ολα  δείχνουν ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναβαθμίζεται επιχειρησιακά επειδή εξυπηρετεί τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στην ταραγμένη Βόρεια Αφρική και στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς να διαψευστεί πληροφορία σύμφωνα με την οποία το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα γίνει βάση για μη επανδρωμένα αεροπλάνα. Επισημαίνουμε επίσης ότι κατά την διάρκεια της επέμβασης στη Λιβύη ο αερολιμένας της Καλαμάτας χρησιμοποιήθηκε ως βάση υποστήριξης των επιχειρήσεων.

 Η αμερικανική δύναμη υποστήριξης που ήρθε τότε στην Καλαμάτα αποτελείτο από 350 άτομα -ιπτάμενους και τεχνικούς- που έμειναν σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, 4 πολεμικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού C-130 και 3 ελικόπτερα έρευνας διάσωσης. Οι Αμερικανοί ήρθαν τον Μάιο του 2011 και αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2012. Οπως φαίνεται, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τις υποδομές του αεροδρομίου όσο και από τις υπόλοιπες υποδομές της Μεσσηνίας (Νοσοκομείο, πρόσβαση στο Ιντερνετ, ξενοδοχεία κ.λπ. ) και για αυτό θα χρησιμοποιήσουν την Καλαμάτα ως βάση και σε επόμενες επιχειρήσεις τους. 

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση συνδρομή στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.
Σύμφωνα με τηλεγραφήματα του ΑΠΕ, επίσημη πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ανέφερε: "Ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής".
εφημ.ελευθερία  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/28375-epidromes-syria-kalamata-soyda

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου