Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Για να ασκήσεις κριτική στην κυβέρνηση,θα πρεπει να είναι κυβέρνηση ελεύθερης χώρας. ΕΙΝΑΙ;;;


Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
πρ.τίτλος: ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ


Ασκείται κριτική κατά της κυβερνήσεως, ωσάν να είναι κυβέρνηση ελευθέρας χώρας, εκλεγείσα από το λαό, με την εντολή να εκτελέσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως σε ποία υποτέλεια μας οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το 2009, αυτοπροβαλλόμενος ως σωτήρας της Ελλάδος, ανώτερος εκείνων που μας απελευθέρωσαν από τον οθωμανικό ζυγό. Θα τρίζουν τα οστά των Ηρώων του 1821, από την ιταμή σύγκριση, την οποίαν απετόλμησαν οι πολλαπλώς ωφεληθέντες άνθρωποι των Παπανδρέου. 

Ο υιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ το 2009, ζήτησε την ψήφο του Λαού υποσχόμενος αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Απεκήρυξε τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ., λέγων, ότι όσα κράτη κατέφυγαν εις αυτό υπέστησαν οικονομική εξαθλίωση. Συγχρόνως όμως με πρωτοβουλία του ήλθε σε μυστική συμφωνία με τον Στρος Καν, όπως ο τελευταίος δημόσια ομολόγησε, για να λάβει βοήθεια από το Ταμείο τούτο, πριν ακόμα αναλάβει την πρωθυπουργία. Αμέσως δε μετά από αυτή, αθετών τις προεκλογικές υποσχέσεις του, περιέκοψε βαναύσως μισθούς και συντάξεις και έφερε τη χώρα σε ολέθρια ύφεση υπό τα σαδιστικά υπομειδιάματα του τότε υπουργού του των Οικονομικών. 

Γίνεται εκ των πραγμάτων υπόμνηση γνωστών περιστατικών, σε απάντηση των θρασυτάτων προπαγανδιστών της πράσινης λαίλαπας, περί του ότι ο Γιώργος μας έσωσε τάχα από την καταστροφή. Στην ουσία, από της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, το οποίο ορισμένοι υπουργοί του δεν ανέγνωσαν καν, όπως παραδέχθηκαν, υπέβαλε τη χώρα σε οικονομική, πολιτική και εθνική υποτέλεια  έως το 2060, για να διατηρήσει όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, κατά το θέλημα των ινστρικτούρων συνδικαλιστών, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος σε 337 δις ευρώ.

Έκτοτε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις τυπικώς κυβερνούν. Ή μάλλον καμώνονται πως κυβερνούν. Στην ουσία εκτελούν τις εντολές και τα θελήματα της Τρόικας, η οποία έχει γνώμη επί παντός θέματος, αφορώντος τον ελληνικό λαό. 

Προ εβδομάδων, σχόλιο του «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ» αναφέρθηκε σε επιλήψιμη συμπεριφορά ανθρώπων της Τρόικας, οι οποίοι πλευρίζουν επαγγελματικές τάξεις και αποσπούν χρήματα, για να επιβάλουν απόψεις τους. Ζητήθηκε η έρευνα της καταγγελίας αυτής, από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ουδεμία κίνηση έγινε γνωστή. Η δικαιοσύνη ούτε ακούει, ούτε βλέπει; Αν είναι έτσι, δικαιώνονται όσοι καταφέρονται εναντίον της, κατηγορώντας αυτό το θεσμό ως ευρισκόμενο σε αδράνεια.

Η τελευταία θρασυτάτη απάντηση με ηλεκτρονικό μήνυμα της Τρόικας, προς το υπουργείο Οικονομικών επί της κυβερνητικής προτάσεως για τις αμυντικές βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ), των οποίων οι Τροϊκανοί ζήτησαν το κλείσιμο και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, είναι δηλωτική της ασέβειας αυτών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον υπερήφανο λαό της. 

Ένα λαό από απογόνους εκείνων που ενσαρκώθηκαν το ΟΧΙ του Έλληνα κυβερνήτη του 1940 και αντιτάχθηκαν γενναία στα αλβανικά βουνά και την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο κατά των σιδηρών μεραρχιών του άξονα. 

Σήμερα ο λαός αυτός «καθεύδει υπό τον μανδραγόρα των ΜΜΕ», που παραπληροφορούν τους ακροατές με όσα καθημερινώς λέγουν στα πλαίσια των εντολών των εργοδοτών τους, υπερχρεωμένων και εξαρτωμένων από τις διευκολύνσεις της εκάστοτε Κυβερνήσεως, τη γραμμή της οποίας ακολουθούν. 

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την παράλειψη διώξεως ορισμένων πολιτικών, που έχουν μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της συζύγου τους ή υπερποντίων εταιρειών, μη δικαιολογούμενα από τα νόμιμα εισοδήματά τους. Ομοίως ευθύνεται για την παράλειψή της να απαντήσει στο αίτημα βουλευτών να αποκαλυφθεί  το ύψος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, επί πρωθυπουργίας και υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Καθώς και για την παράλειψη αξιοποιήσεως της Λίστας Λαγκάρντ. 

Ύστερα από όσα δεινά εσώρευσε στον τόπο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι απογοητευτικό να υπάρχουν άνθρωποι που σηκώνονται όρθιοι και τον χειροκροτούν για τα φληναφήματα, με τα οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την παράδοσή του στους δυνάστες της Τρόικας και του ΔΝΤ. Εν τω μεταξύ πληρώνεται από το κοινοβούλιο δια χρημάτων των αγρίως φορολογουμένων πολιτών, ενώ λαμβάνει άδειες για να «διδάσκει» και να μισθοδοτείται στις Η.Π.Α.

Ο λαός έχει την ατυχία να κυβερνάται από ανθρώπους που δεν άσκησαν ποτέ επάγγελμα και δεν γνωρίζουν ούτε σέβονται τις διατάξεις του Συντάγματος. Εμφανίζονται στο λαό ως εκπρόσωποι των συντηρητικών πολιτών για να λάβουν την ψήφο τους και στη συνέχεια τους κυβερνούν με ανθρώπους του Ρήγα Φεραίου και των άλλων ακροαριστερών οργανώσεων. Και με ορισμένους νεαρούς, οι οποίοι επίσης ουδέποτε εργάσθηκαν και τρέφουν αβυσσαλέο μίσος κατά των κρατικών λειτουργών, οι οποίοι ανάλωσαν τη ζωή τους σε ευδόκιμη υπηρεσία. 

Είναι εξοργιστικό νεαρός υπουργός της σημερινής κυβερνήσεως να λέει στις ιδιαίτερες συνομιλίες ότι οι λέκτορες των Πανεπιστημίων πρέπει να έχουν αποδοχές και συντάξεις ανώτερες αυτών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ανερχομένων σήμερα, κατόπιν αυθαιρέτου και  αντισυνταγματικής αναδρομικής μειώσεως των, επιβληθείσης από τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Σταϊκούρα, σε 1.475 ευρώ μηνιαίως. 

Τέλος, ο υπερφορολογούμενος και σε στερήσεις καταδικασθείς λαός ζητεί να πληροφορηθεί αν είναι αληθές, ότι σύζυγος και θυγάτηρ σημερινού υπουργού της κυβερνήσεως, που διατηρούν διαφημιστική εταιρεία, εισέπραξαν από τον ΕΟΦ 400.000 ευρώ για διαφημίσεις του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου