Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ!!!!



Σοβαρότατες πληροφορίες που δείχνουν την ασχημη κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Στρατό, λόγω της οικονομικής κρίσης έρχονται στην δημοσιοτητα καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τις αναγκαίες αγορές στρατιωτικού ρουχισμού, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις.Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές υπαίτιο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο δεν εξασφάλισε τα απαιτούμενα κονδύλια ούτε για την αγορά τζάκετ.Αυτό είχε ως συνέπεια οι στρατιώτες που κατετάγησαν την Ανοιξη να μην έχουν ρουχισμό για να φυλάξουν σκοπιά τις κρύες νύχτες.

Από την πλευρά του το ΓΕΣ,παρά τις έντονες προσπάθειες που έκανε όλο αυτό το διαστημα,δεν καταφερε να βρει τα απαιτούμενα χρήματα για να αγορασθουν τα αναγκαία είδη ρουχισμού για τους νεοσύλλεκτους.Αναζητήθηκε λύση στα αποθέματα ρουχισμού,αλλά και εκεί διαπιστώθηκε ότι οι αποθήκες ήταν άδειες.

Ευτυχώς το ΓΕΣ εξασφάλισε πρόσφατα το σχετικό κονδύλι για να αγορασθούν πριν την έλευση του χειμώνα τα τζάκετ. Να σημειωθεί ότι οι νεοσσύλεκτοι υπηρετούν στην παραμεθόριο όπου το κρύο είναι δυνατό ιδίως τις βραδυνές ώρες.Επίσης λόγω της κρίσης και της 9μηνης θητείας δεν δίνονται στους εφέδρους στολές εξόδου. Το μόνο που τους δίνεται είναι η στολή παραλλαγής και τα άρβυλα.
Παλαιότερα να θυμίσουμε ότι εδιναν σε κάθε στρατιώτη ολόκληρο σάκο με ρουχισμό και είδη υγιεινής.Εκτός από τις στολές παραλλαγής τους δόδονταν στολή εξόδου,τζάκετ,σαγιονάρες,πετσέτα και είδη προσωπικής καθαριότητας ( οδοντόπαστα,οδιντόβουρτσα,ξυραφάκια,βελόνες,κλωστές,κρέμα γυαλίσματος παπουτσιών κ.α)

Ενδεικτικό είναι πλέον ότι στην ορκωμοσία οι στρατιώτες παρουσιάζονται με την στολή παραλλαγής και στις εξόδους εξέρχονται του στρατοπέδου με πολιτικά ρούχα τα οποία έχουν φέρει από το σπίτι τους.
Εφημ. ΑΚΡΟΠΟΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου