Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

1000 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!


Προσλήψεις εξπρές στο Πεντάγωνο μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης(ΟΒΑ) Η ηλικία,η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο κρίνουν τον διαγωνισμό. 
Σχέδιο για την πρόσληψη 1000 οπλιτών στους τρείς κλάδους των Ενόπλων δυνάμεων (ΓΕΝ,ΓΕΣ,ΓΕΑ) καταρτίζει το ΓΕΕΘΑ,με εντολή του υπουργείου Αμυνας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του''βρίσκω δουλειά''οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης ( Ο.Β.Α),ενώ προτεραιότητα στην διεκδίκηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες την θητεία τους και οι έφεδροι.
Το νέο στελεχιακό δυναμικό θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων δυνάμεων με τον μισθό του δεκανέα (περίπου 700 ευρώ).Η διάρκεια της πρόσληψης – επανακατάταξης των νέων οπλιτών διαρκεί συνολικά από ένα έως τρία χρόνια.
Οι Ο.Β.Α ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς.
Υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι οι ειδικότητες που θα αναζητηθούν είναι κυρίως τεχνικές και βοηθητικές.Με βάση την ίδια πηγή,εφόσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί τον αριθμό των διατιθεμένων θέσεων,τότε θα ισχύσει σειρά κριτηρίων αξιολόγησης. Τα κυριότερα από αυτά είναι: το έτος της ηλικίας,η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο.Ο σχεδιασμός του υπουργείου Άμυνας για την κάλυψη των καταγεγραμμένων κενών με Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ( ΟΒΑ) βρίσκεται στην φάση της κατάρτισης.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει έγκριση από τους Αρχηγούς των τριών Κλάδων και εν συνεχεία η προκήρυξη θα λάβει την μορφή υπουργικής απόφασης στην οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες.
Όπως τόνιζαν στελέχη του Πενταγώνου,δεν αποκλείεται,κατά την διαδικασία των διατυπώσεων,να υπάρξουν μικρές προσθοαφαιρέσεις στα κριτήρια και στον τελικό αριθμό των προσληφθέντων. Η προκήρυξη για την πρόσληψη ΟΒΑ εκτιμάται ότι θα βγει ''στον αέρα''εντός του ερχόμενου τριμήνου. 

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι τεχνικές και βοηθητικές και απαντώνται στις μονάδες εκστρατείας και των τριών Κλάδων.
Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι τεχνίτες ερπυστριοφόρων και ηλεκτρολόγοι(Σ.Ξ), οι τεχνίτες πυροβόλων(ΤΠΒ/Πολεμικό Ναυτικό) και οι βοηθοί υπολόγων (Πολεμική Αεροπορία).
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω των ΟΒΑ,οφείλουν να καταρτίσουν φάκελο με τα ακόλουθα:
Όσοι από τους ήδη υπηρετούντες ενδιαφέρονται για τις θέσεις ΟΒΑ,οφείλουν να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας από τρείς μήνες (το μέγιστο) έως και και 30 ημέρες( το ελάχιστο) πριν από την εκπλήρωση της θητείας τους. Οι έφεδροι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την απολυσή τους.
από την Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου