Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέο παραλήρημα των Τούρκων για τη δυτική Θράκη!

Σοκάρει το ανθελληνικό, αλυτρωτικό παραλήρημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιζμίτ της Τουρκίας, με αφορμή τον εορτασμό της 29ης Ιανουαρίου ως Ημέρας Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης!

Μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου για παρουσία πλήθους πρωτοκλασάτων μουσουλμάνων της Ξάνθης και της Κομοτηνής σε εκδήλωση στο Ιζμίτ για την ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Θράκης, έρχονται στο φως και νέα στοιχεία από τις ανθελληνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την επίμαχη ημέρα στο Ιζμίτ.

Συγκεκριμένα, στο πάρκο Γενί Τζουμά έγιναν τα εγκαίνια κρήνης που κατασκευάστηκε από τον δήμο του Ιζμίτ και φέρει το όνομα του Δυτικοθρακιώτη δημοσιογράφου Μεχμέτ Χιλμή, γνωστού για την ανθελληνική δράση του και πρωτοστάτη στην ίδρυση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης και της Ενωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και οι μπροστάρηδες ανθέλληνες μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Στον λόγο που εκφώνησε ο δήμαρχος του Ιζμίτ Νεβζάτ Ντογάν εξαπέλυσε ευθείς απειλές κατά της Ελλάδας και εξέφρασε με τον πλέον ευθύ τρόπο τις αλυτρωτικές τάσεις και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που πραγματοποιούνται από υπόγειους μηχανισμούς στη δυτική Θράκη, στην προσπάθεια που γίνεται από ανθελληνικά στοιχεία για την ανεξαρτητοποίησή της και, στη συνέχεια, την ενσωμάτωσή της στην Τουρκία.

«Οι Τούρκοι ζουν για την ελευθερία. Αυτά που έγιναν την 29η Ιανουαρίου μας έκαναν ακόμη πιο αγωνιστικούς. Πάντοτε τα αυτιά μας και τα μάτια μας είναι στους ομογενείς μας που ζουν στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Μπορεί τώρα να υπάρχει απόσταση μεταξύ μας. Αυτές τις αποστάσεις μια μέρα θα τις κλείσουμε. Εμείς οι Τούρκοι, που ποτέ δεν προδίδουμε τα εδάφη όπου ζούμε και εκπληρώνουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όταν τίθεται θέμα δικαιωμάτων και δικαίου αγωνιζόμαστε» ανέφερε ο δήμαρχος του Ιζμίτ στο παραλήρημά του.

«Δεν αφήνουμε να ξεχαστεί η 29η Ιανουαρίου. Ευχαριστώ τον δήμο Ιζμίτ για την ευαισθησία του» είπε ο πρόεδρος του φιλοτουρκικού κόμματος DEB που αυτοαποκαλείται Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας και δρα υπόγεια στη δυτική Θράκη Ενγκίν Ναζίρ, ενώ ο γενικός πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου είπε ότι «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να πει “εδώ υπάρχουν Τούρκοι”. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στη δυτική Θράκη στην Ελλάδα. Η κρήνη που έγινε εδώ είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», το φιλότουρκο κόμμα DEB πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε προκλητικότατη ανακοίνωση στα τουρκικά με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Την ίδια ημέρα επιφανείς μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του DEB Ενγκίν Ναζίρ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι και Αχμέτ Φαίκογλου και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ έδωσαν το «παρών» σε σχετική εορταστική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ της Τουρκίας, παρόντος του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, και ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Θράκης.

Αριστείδης Μάτιος
δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου