Με τίτλο «Σκοταδισμός και μίσος», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες ένα κείμενο που έχει προκαλέσει σάλο στη Θράκη, καθώς αφορά ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που σχετίζεται με τη μειονότητα. Στο κείμενο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ περνάει «γενεές δεκατέσσερις» τον νόμο για τον διορισμό των 240 ιεροδιδασκάλων, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «πάγια θέση άλλωστε της Αριστεράς είναι η αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τη θρησκειολογία για το σύνολο των μαθητών, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, θέση που εξέφρασε ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης».
Ο κ. Χατζηθεοδώρου καλύπτει απολύτως τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική, καθώς οι θέσεις του για το ζήτημα -εντελώς. συμπτωματικά- προσέγγιζαν τις θέσεις του τουρκικού προξενείου! 
Και αιτιολογεί τη. συμπαράστασή του αυτή λέγοντας πως «σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές, φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται, αυτόκλητοι "πατριώτες-σωτήρες" επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τη διχάσουν, υπονομεύοντας παράλληλα τον κοινό αγώνα του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή της κυβέρνησης και των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Το μόνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως ο συγκεκριμένος νόμος για τους ιεροδιδασκάλους συνάντησε τη. λυσσαλέα αντίδραση του προξενείου και των υποστηρικτών του στην περιοχή, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
parapolitika