Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Οι αρβύλες και τα τακάκια των Μιράζ!!

Δύο «φωτιές» στο Πεντάγωνο
Πολλές φορές στη δημόσια διοίκηση οι άστοχες αποφάσεις και η ανευθυνότητα είναι πολύ πιο επιζήμιες από τα επακόλουθα της κρίσης... Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υποθέσεις που αφορούν στα άρβυλα των φαντάρων αλλά και στα τακάκια των Μιράζ, οι οποίες προκαλούν εκρήξεις στη δυτική πτέρυγα του Πενταγώνου, όπου εδώ και έναν μήνα έχει εγκατασταθεί ο νέος υφυπουργός Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος.

Η μηχανή και η κερδοσκοπία με τα άρβυλα...
Χρόνια τώρα συγκεκριμένα τρωκτικά κερδοσκοπούν εις βάρος της υγιεινής και της ασφάλειας των στρατιωτικών, καθώς τους χορηγούνται άρβυλα αμφιβόλου ποιότητος, με αποτέλεσμα να διαλύονται αμέσως! Το θέμα το γνώριζε από παλιά ο Γ. Λαμπρόπουλος και έτσι προκηρύχθηκε διαγωνισμός για να αγοραστεί μια υπερσύγχρονη γερμανική μηχανή με τρία βοηθητικά ρομποτάκια έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και με δυνατότητα παραγωγής 984 αρβύλων ημερησίως, και μάλιστα με κόστος κάτω από το μισό του τωρινού. Ετσι όμως θα... χάλαγε η δουλειά όσων προμήθευαν τον Ελληνικό Στρατό με άρβυλα και τελικώς, παρότι καταβλήθηκε περίπου 1 εκατ. ευρώ, η υπερσύγχρονη γερμανική μηχανή ποτέ δεν παραλήφθηκε επισήμως και άρα δεν λειτούργησε, καθότι παρατηρήθηκε δυσλειτουργία στο ένα από τα τρία ρομποτάκια... Ο νυν υφυπουργός Αμυνας αναζητά αμέσως λύση για το θέμα...

Καθηλωμένα τα Μιράζ για τα... τακάκια
Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα που ορθώθηκε μπροστά στον Γ. Λαμπρόπουλο είναι οι ανάγκες σε αναλώσιμα που υπάρχουν! Κάποιες ελλείψεις, ωστόσο, βγάζουν μάτι... Για παράδειγμα, τα μισά μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ είναι καθηλωμένα γιατί δεν υπάρχουν τακάκια για τα φρένα!!! Η συγκεκριμένη προμήθεια αγγίζει μόλις τις 140 χιλιάδες ευρώ, όμως ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος λόγω των 5 εξωπραγματικών όρων που έβαλαν αεροπόροι της αρμόδιας επιτροπής... Το ζητούμενο είναι ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη και ποιοι θα πληρώσουν αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι απρόοπτο στο Αιγαίο και τα μισά Μιράζ παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος για τα... τακάκια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου