Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέα σοβαρή τουρκική πρόκληση στην Kέα

 Κορβέτα έκοβε βόλτες κοντά στο νησί-Ελληνικά F-16 πραγματοποίησαν διελεύσεις από πάνω της
Νέα, σοβαρή ποιοτικά, Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στο Αιγαίο και έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ, όταν η Τουρκική κορβέτα TCG “BANDIRMA”, ξεφτίλισε κάθε έννοια «αβλαβούς διελεύσεως» που προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο και έκοβε βόλτες για μερικές ώρες στα ανοικτά του Στενού του Καφηρέα μέχρι και την Κέα!
Πιο συγκεκριμένα. Η Τουρκική κορβέτα TCG “BANDIRMA” η οποία είχε αποπλεύσει από τη βάση της στο ναύσταθμο της Σμύρνης με προορισμό να αντικαταστήσει άλλο πλοίο που συμμετέχει στην συμμαχική δύναμη UNIFIL του  ΟΗΕ στα ανοικτά του Λιβάνου. Αντί λοιπόν να λάβει νότια πορεία, όπως είναι το λογικό, αυτή έλαβε δυτική πορεία και σήμερα στις 06:25 εισήλθε σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου, στο Στενό του Καφηρέα. Ακολούθως, η φρεγάτα κινούμενη με πορεία Νότια-Νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου και τελικώς εξήλθε την 09:50 από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Νοτίως της Κέας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου της Τουρκικής κορβέτας, η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα ζεύγος αεροσκάφη F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποίησαν αρκετές διελεύσεις πάνω από το τουρκικό πολεμικό, παρακολούθησαν και εξακολουθούν να παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του, που τώρα είναι στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου με Νότια κατεύθυνση.
Όπως συμβαίνει παγίως σε αυτές τις περιπτώσεις για το περιστατικό το ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε το ΥΠΕΞ για τον παραπέρα διπλωματικό χειρισμό της υποθέσεως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου