Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

23/7/2007 ΣΜΗΝΑΓΕ ΣΤΟΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΕ ΧΑΤΖΟΥΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!



Σαν σήμερα ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ Δ.ΣΤΟΙΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ Ι.ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ CL-415 ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Η τραγική θυσία τους μας υπενθυμίζει ότι, καθημερινά και αθόρυβα, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτελούν και εν καιρώ ειρήνης ένα πραγματικά δύσκολο έργο, υπερβάλλοντας εαυτό και καταβάλλοντας ακόμη και το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή.
ΣΜΗΝΑΓΟΣ Δ.ΣΤΟΙΛΙΔΗΣ
Η φωτιά μαινόταν στην περιοχή των Στύρων, κατακαίοντας πουρνάρια και ελιές, ενώ οι κάτοικοι ορισμένων οικισμών ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι φωτιά έχει φτάσει στις αυλές τους.
Στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Το  CL-415 "βούτηξε" για να ρίξει το υδάτινο φορτίο του, αφού η φωτιά έφτανε  σε κατοικημένη περιοχή.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη τη στιγμή αλλά και οι πυκνοί καπνοί δυσχέραιναν το έργο και την ορατότητα των δύο άτυχων πιλότων. Το ρολόι έδειχνε 3.46 το μεσημέρι, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415, στο οποίο επέβαιναν οι δύο πιλότοι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,μετά την ρίψη του υδάτινου φορτίου του, δεν κατέστη δυνατό να πάρει ύψος, κατέπεσε και συνετρίβη στην επαρχιακή οδό Στύρων - Παλαιοποτάμου στη Νότια Εύβοια, κοντά στον οικισμό Δήλεσο.
ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ Ι.ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ
Οι δύο πιλότοι ανήκαν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στάθμευαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για να συνδράμουν στη δασοπυρόσβεση στη νότια Ελλάδα.

Είχαν μεγάλη εμπειρία ο σμηναγός (Ι) Δ.Στοϊλίδης, 34 ετών,  παντρεμένος, πατέρας δίδυμων αγοριών , με σύνολο ωρών πτήσεως 1.415, εκ των οποίων οι 970 ώρες στο CL-415, καθώς και ο υποσμηναγός (Ι) Ι.Χατζούδης, 27 ετών, ανύπαντρος, με σύνολο ωρών πτήσεως 784, εκ των οποίων οι 146 στο CL-415.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου